Životni prostor u prirodnim materijalima

Keramičke pločice su tradicinalno pripadale dekoraciji kupatila i toaleta, kuhinja, hodnika te terasa i drugih spoljnjih površina. Omogućavale su da vaše kupatilo, kuhinja ili terasa dobiju željenu estetiku istovremeno štiteći površine od uticaja vode i vlage. Gde je potrebno, primenićemo keramičke pločice i one će obezbediti zaštitu i lako održavanje tog prostora. Gde za tim nema potrebe, primenićemo druge materijale za podove i zidove.

Ideja da se keramike ploče mogu primeniti i drugim prostorima bila je ograničena poimanjem keramike kao hladnog materijala koji se samo retko može primeniti u prostorijama koje želimo da odišu toplinom i u kojima provodimo najviše vremena – dnevnim i spavaćim sobama. Izbor dizajna (dekoracije) keramičkih pločica takođe nije pomogao u popularizaciji ideje da se pomeri granica gde je adekvatno postaviti keramičke pločice.

Keramičke pločice za pod, unutrašnja upotreba
Foto: Zorka Keramika doo – Tuscany Trebbiano 45×45

Napredak tehnologije i razvoj dizajna u predhodnim godinama doprineo je da se mogućnosti materijala i primene materijala unaprede a granice primene keramičakih pločica praktično izbrišu. Pločice različitih formata sa velikim izborom dizajnerskih rešenja danas omogućavaju da pored zaštitne funkcije u dnevnim i spavaćim sobama obezbede i toplinu vašeg doma (kroz sisteme sa podnim grejanjem) i dekoraciju prostora, sa mnogo više mogućnosti od klasičnim materijala za oblaganje podova.

Ovaj trend omogućava da prirodni materijal, kao što je keramička pločica, zameni laminat, linoleum i druge podove sa primesama PVC materijala i tako omogući mnogo zdraviju i značajno trajniju oblogu za vaše podove i zidove u dnevnim i spavaćim sobama. I naravno, ne treba zaboraviti i aspekt ekonomičnosti gde postavljanje keramičkih pločica predstavlja uštedu u odnosu na klasični parket a održavanje je značajno povoljnije. Konačno, tehnologija je omogućila izuzetan kvalitet i raznovrsnost dizajna tako da danas možete ugraditi pločice koje u potpunosti izgledaju kao drvo, kamen, mermer, beton, tekstil ili tapete.

Zorka-Keramika podne keramičke pločice
Zorka-Keramika, ACCADEMIA Marone 30×60

Zorka-Keramika je kompanija koja je uvela najnovije tehnologije koje su povećale kvalitet i dugotrajnost keramičkih pločica tako da danas u saradnji sa parnerima iz Italije i Španije obezbeđuje široku paletu najsavremenijih dizajna pločica i dekorativnih elementa. Vreme je da osvežite svoj prostor i obezbedite prijatan boravak. Ovde su VAŠE NOVE PLOČICE.

Za inspiraciju i informaciju posetite: www.zorka-keramika.rs

www.zorka-keramika.rs
ZORKA-KERAMIKA d.o.o.
Bul. Mihaila Pupina 10v/1/114, 11000 Beograd
Fabrika keramičkih pločica u Šapcu – Hajduk Veljkova 1, 15000 Šabac, Republika Srbija
T. +381 15 361 000
E. keramika@zorka-keramika.rs
W. www.zorka-keramika.rs