Uzin doprinosi razvoju internacionalnog brenda uz Instagram

Brend Uzin dalje proširuje svoje digitalno prisustvo svojim Instagram kanalom, fokusirajući se na snažnu međunarodnu prirodu svojih proizvoda i kupaca. Pod „uzinworldwide“, proizvođač proizvoda za instalaciju košuljica, podova i parketa nudi uvid u svet proizvoda i brendova kroz aplikacije i slike proizvoda iz celog sveta. Tako jača međunarodnu vezu i odnos sa mlađom ciljnom grupom.

Uvid u svet proizvoda i brendova kroz aplikacije i slike proizvoda iz celog sveta
Uvid u svet proizvoda i brendova kroz aplikacije i slike proizvoda iz celog sveta

Danas je teško zamisliti da niste prisutni na raznim platformama društvenih medija i da ne komunicirate i ne razmenjujete informacije sa ciljnom grupom putem ovih platformi. Mnogi B2B brendovi usuđuju se da naprave korak ka društvenim mrežama, ali to se ne dešava samo od sebe. Koncept i sadržaj moraju biti jasno promišljeni.

Fokusirajte se na kvalitet

Uzin ima jasnu ideju i viziju svog Instagram kanala. Brend godinama održava vezu sa ciljnim grupama kroz nekoliko digitalnih kanala, a svaki kanal ima određeni cilj. Nedavno, Uzinovo sopstveno web mesto, „Naši digitalni pomagači“, nudi savete i razmenu informacija, uključujući sopstveni WhatsApp video čet i podni navigator sa preporukama o strukturi. Proizvođač građevinskih hemikalija takođe je aktivan na Facebook već nekoliko godina, mada sa pristupom „ponašajte se lokalno“, jer su nacionalne kompanije matične kompanije odgovorne i upravljaju vlastitim Facebook stranicama Uzin. Stoga svaki Uzinov kanal može odgovoriti na potrebe lokalnih kupaca odgovarajućim sadržajem i informacijama.

Novi i internacionalni Instagram nalog apeluje na mlađu grupu kupaca koji informišu, inspirišu i deluju na platformi fokusiranoj na slike. „Slike govore više od hiljadu reči: Zbog toga smo svoje mrežno prisustvo usredsredili na visokokvalitetne slike proizvoda i aplikacija iz celog sveta, a time stvaramo vizuelno iskustvo brenda za naše kupce“, naglašava Hanspeter Bressa, šef Uzin Marketing. Uzin se zalaže za najviši kvalitet ne samo u svojim proizvodima, već iu digitalnom svetu.

„Internacionalnost“ – proživljena vrednost

„uzinworldwide“ je međunarodna inicijativa brenda. Na jednom globalnom kanalu – za razliku od Facebook-a, na kanalu Uzin na Instagramu ne postoje kanali specifični za pojedinu zemlju – istaknuta je raznolikost aplikacija i snaga brenda na međunarodnim tržištima. Potražnja za kvalitetom u razvoju proizvoda i primeni ne poznaje granice države, pa je fokus na međunarodnom svetu proizvoda kompanije Uzin, koji se neprestano koristi. Sa #usinguzin Uzin započinje svoju kampanju za lansiranje Instagrama. Pratioci mogu svoj doprinos na Instagramu označiti pomenutim hashtagom, Uzin potom objavljuje sadržaj na svom kanalu „uzinwordwide“. „To nam omogućava da održimo jaku međunarodnu vezu sa našim kupcima i ljubiteljima brenda“, kaže Bressa. „Radujemo se doprinosu i uvidu brenda Uzin iz celog sveta.“

Konačno, „internacionalnost“ nije samo element koji je usidren u korporativne vrednosti matične kompanije Uzin Utz Group, već se zapravo živi i na međunarodnom planu razmišljanja. To dokazuje odluka da se koristi jedan zajednički kanal. Iako se održava centralno, između međunarodnih lokacija i dalje postoji bliska razmena sadržaja i aktivnosti sa i za ciljnu grupu. Ovo stvara održiv, uspešan odnos.

Uzin Utz Srbija logo
UZIN UTZ Srbija d.o.o.
Bulevar Peka Dapčevića 43, 11041 Beograd
T: +381 11 3989 044
    +381 11 3989 050
rs@uzin-utz.com
www.uzin.rs

Prethodni tekstVirtuelni obilazak ACO izložbenog prostora
Sledeći tekstGrejni kablovi za zaštitu podova hladnjača