Predstavljanje dostignuća građevinske industrije – 41. Međunarodni Sajam Građevinarstva

Pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture od 15. do 19. aprila održaće se 41. Međunarodni sajam građevinarstva. Manifestacija se održava u šest hala i na otvorenom prostoru, a generalni sponzor je španska kompanija „Expalum“. Izlagači, proizvođači i distributeri iz 25 zemalja nastupaju pod sloganom „Gradimo budućnost zajedno“.

Sajam građevinarstva ima liderski status u regionu, a imidž poslovnog sajma brižljivo je gradio održavanjem partnerskih odnosa sa izlagačima, poslovnim posetiocima i širokom publikom. Cilj manifestacije je afirmacija građevinarstva i svih pratećih delatnosti.

Sajam i ove godine okuplja najuspešnije predstavnike iz različitih oblasti: istraživanje i projektovanje, izgradnja i održavanje objekata, visokogradnja, niskogradnja i hidrogradnja, materijali, opremanje objekata, građevinske mašine, uređaji i alati, adaptacija, rekonstrukcija i restauracija, zanati, informatičke tehnologije i upravljanje projektima u građevinarstvu, opremanje enterijera.

Inostrani izlagači dolaze iz Italije, Austrije, Nemačke, Bugarske, Češke, Španije, Švajcarske, Hrvatske, BIH, Slovenije, Portugalije, Turske, Holandije, Grčke, Rumunije, Ukrajine, Belorusije…, a prvi put na ovoj manifestaciji nastupiće firme sa Kipra.

akcija „Obojimo zeleno“
41. Međunarodni sajam građevinarstva

Nacionalne izložbe ove godine prirediće Turska, Kina, Češka, Mađarska i Hrvatska. Iskustvo je pokazalo da je to dobar način da se na jednom mestu predstavi građevinarstvo neke zemlje.

Već šest godina Sajam građevinarstva obeležava akcija „Obojimo zeleno“. Učesnici ove akcije su izlagači čiji proizvodi zadovoljavaju kriterijume energetske efikasnosti i održive izgradnje, ublažavaju efekte klimatskih promena, čuvaju ograničene energetske resurse i za to poseduju odgovarajuće sertifikate i potvrde kvaliteta. Njihovi štandovi obeleženi su zelenim balonima.

Izmene i dopune zakona o planiranju i izgradnji
41. Međunarodni sajam građevinarstva

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pokrovitelj 41. Međunarodnog sajma građevinarstva, baviće se aktuelnim temama i problemima, među kojima su: Izmene i dopune zakona o planiranju i izgradnji; Energetska efikasnost u zgradarstvu; Planovi izgradnje infrastrukturnih projekata; Bele i crne liste građevinskih preduzeća i Podrška domaćoj građevinskoj industriji.

Stručni prateći program
41. Međunarodni sajam građevinarstva

Izlagački deo manifestacije upotpuniće sadržajan stručni prateći program, koji podrazumeva brojne promocije, prezentacije, stručne skupove i predavanja. Jedan od atraktivnijih događaja je projekat „Dani arhitekture“ koji uključuje izložbu „Idealna kuća“, a Nacionalno udruženje „Srpske kuće“ nastavlja tradiciju predstavljanja narodnog graditeljstva.

„Nova vizura“ i „Posebno priznanje“ tradicionalne su nagrade koje Beogradski sajam dodeljuje najuspešnijim učesnicima Sajma građevinarstva za proizvode iz pet robnih grupa. Nagrade su zamišljene kao podsticaj za izlaganje i promociju tehničko-tehnoloških noviteta.

Predstavljanje dostignuća građevinske industrije
41. Međunarodni sajam građevinarstva

SERVISNE INFORMACIJE

Radno vreme manifestacije od srede, 15. aprila do subote, 18. aprila je od 10 do 19 časova, a u nedelju, 19. aprila od 10 do 17 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, a ulaznice za grupne posete (najmanje 20 osoba uz overen spisak) su 200 dinara. Parking se plaća 100 dinara na sat.

SEEBBE Međunarodni sajam građevinarstva

Beogradski sajam

BEOGRADSKI SAJAM
11000 Beograd, Bulevar vojvode Mišića 14
Tel: +381 11 2655 899
Fax: +381 11 2655 219 1
seebbe@sajam.rs
www.seebbe.com
www.beogradskisajam.rs