Floor Experts – parketi iz celog sveta

Svečanom otvaranju ekskluzivnog salona u ulici Jurija Gagarina 36d, prisustvovali su mnogobrojne arhitekte, investitori i poznate ličnosti. U ekskluzivnom salonu“ Floor Experts“, u Beogradu, gosti su za vreme koktela mogli da razgledaju više od 580 vrsta parketa iz celog sveta. A nakon otvaranja to mogu da urade i svi Beograđani i oni koji žele da svom domu daju individualni pečat, kao i ekološku dimenziju i dugotrajnost, saopštila je firma „Alpod Flooring“.

„Floor Experts“ -Više od 580 vrsta parketa iz celog sveta

U Beogradu, u ulici Jurija Gagarina, preko puta Piramide, svečano je otvoren jedan od najveći salona podnih obloga u regionu poznatog svetskog brenda za parkete i podove „Floor Experts“.

Direktor firme Alpod Flooring - Aljoša Arsenović
Direktor firme Alpod Flooring – Aljoša Arsenović

Direktor firme „Alpod Flooring“, Aljoša Arsenović, pozdravio je prisutne i izjavio da je ekskluzivni salon u Beogradu najveći u regionu, a da ovaj renomirani svetski brend ima salone širom Evrope. Višeslojni gotovi parketi su napravili pravu revoluciju u svetu drvenih podnih obloga najviše zbog svojih prednosti u odnosu na klasičan parket. Sa ekološkog stanovišta su odgovarajući i za zdravlje i za okolinu. U koliko krenemo od samog početka, od izkorišćenja sirovine za višeslojni parket i njegove izrade. Za izradu klasičnog parketa potrebne su vam frize od punog, masivnog drveta, debljina od 15 do 22mm, dok je gornji vidljivi sloj kod višeslojnog parketa furnir plemenitog drveta debljine od 3 do 5mm. Neupućeni može pomisliti da je to nedostatak, a ne prednost. Naime, sama struktura višeslojnog parketa je takva da je on dosta stabilniji i otporniji na prisustvo vlage u prostoru od klasičnog parketa. Ispod furnira plemenitog drveta nalaze se noseći slojevi čiji su godovi upravno postavljeni na pravac godova gornjeg, gazećeg sloja parketa, zbog čega višeslojni parket manje “radi“ nego klasični. Drugo, sama potrošnja sirovine plemenitog drveta u proizvodnji višeslojnog parketa je dosta manja nego za istu kvadraturu klasičnog parketa, što znači znatno manji broj posečenih stabala, dok se za izradu nosećih slojeva upotrebljavaju manje plemenite vrste drveta sa većim godišnjim prirastom. Odabirom takvog parketa i sami doprinosimo očuvanju šuma i životne okoline.

 

Značajna prednost u odnosu na klasičan parket je i sama brzina, jednostavnost i ekonomičnost montaže gotovog parketa. Ukoliko ga montirate lepljenjem na podlogu, već sutra možete da ga eksploatišete, a u koliko ste se odlučili da ga postavljate kao plivajući pod dovoljno je da sečekate da vam majstori izađu iz prostorije i odmah možete da je upotrebljavate! Nema hoblovanja, oblaka prašine, lakiranja, neprijatnih mirisa, sušenja pa naknadnog krečenja prostorije. Sve je gotovo u jednom danu, rekao je Arsenović. U njihovom salonu na Novom Beogradu naćićete uzorke rustičnih patiniranih podova, troslojnih i dvoslojnih parketa, masivnog drveta i 580 različitih uzoraka laminatnog poda. Druge vrste podnih obloga kao što su: PVC-vinil, linoleum, pluta, koža i druge podne obloge pažljivo su izabrane da bi zadovoljile vaše ukuse i ispunili želje.

Parkett Centar Novi Sad
Futoški put 51, 21000 Novi Sad
T. +381 21 47 90 612, F. +381 21 47 80 317
T. +381 21 47 80 316, F. +381 21 47 90 612

Parkett Centar Beograd
Jurija Gagarina 36d, 11070 Novi Beograd
T. +381 11 2281 406, T. +381 11 2281 407
T. +381 11 2281 408, F. +381 11 2281 409

info@floor-experts.rs
www.floor-experts.rs

Prethodni tekstPranje i zaštita podnih površina od mermera
Sledeći tekstSlovenija gleda sa optimizmom na Srbiju