Rektifikovane keramičke pločice – Odgovor na želje najzahtevnijih kupaca

Intervju:
P. Redakcija časopisa “PODOVI”
O. Jovan Milivojević, direktor prodaje i marketinga

Fabrika keramičkih pločica Keramika Kanjiža osnovana je 1980. godine, a svako od nas, sada već drugu generaciju unazad, ima njihove pločice barem na jednom mestu u stanu ili porodičnoj kući. I oni jesu bili i ostali sinonim kvaliteta, borili se sa uvraženim mišljenjem da je domaće manje dobro od italijanskog ili španskog, odolevali vremenu i različitim ekonomskim krizama.

Danas, ne tražimo više pločice iz pomenutih zemalja jer Keramika Kanjiža može da parira njihovom kvalitetu. I danas, kada kažemo keramičke pločice, ova kompanija je sinonim za dobro i u nju korisnici imaju poverenja. Možda je to i zato što oni zaista rade na sebi, na poboljšanju svojih proizvoda, korišćenju novih tehnika i odličnoj prezentaciji svega pomenutog.

Square affair - Keramike Kanjiža, keramičke pločice
Square affair – Keramike Kanjiža, keramičke pločice

Šta je ono što nam spremaju ove sezone, koliko će ova promena doneti u smislu kvaliteta i šta su glavne prednosti ove novine, za vas rado, kao i uvek, priča direktor marketinga i prodaje Square affair – Keramike Kanjiža, Jovan Milivojević.

Jovane, navikli smo da Square Affair – Keramika Kanjiža uvek ima nekih novosti koje imaju za cilj da pobošljaju kvalitet, što samih keramičkih pločica, što prezentacije vaših proizvoda klijentima. Šta su novine u tom smislu ovaj put?

Kao što ste pomenuli, Square Affair se trudi da svake sezone obraduje svoje potrošače novitetima i ponudi im najkvalitetnije pločice, dobrog dizajna po povoljnoj ceni. Prošle godine smo modernizovali ceo proizvodni pogon, uveli gres porcelan pločice većih dimenzija i pooštrili kontrolu kvaliteta.

Za ovu godinu smo pripremili i u ponudu ubacili rektifikaciju pločica, na šta smo posebno ponosni. Ovom novitetu posebno se raduju arhitekte i dizajneri enterijera.

Upoznati smo da tehnologija rektifikacije seče pločice na tačnu dimenziju uz fino definisane krajeve, ali šta to konkretno znači za kupce keramičkih pločica?

O Rektifikacija pre svega obezbeđuje potpuno jednake dimenzije svake pločice, pa se samim tim gube takozvani kalibri. Ovo čini da postavka pločica bude brža i preciznija, a finalni rezultat besprekoran. Nema odstupanja, neravnih i oborenih ivica, a uz to se smanjuje i količina otpada koja nastaje pri ugradnji.

Osim tehničkih benefita, tu je i jednako važna estetika. Obzirom da nakon rektifikacije nema oborenih ivica, a fuga je minimalna, potrošači mogu uživati u besprekornom dizajnu pločice i njihovoj savršenoj postavci. Ovo je posebno važno kada govorimo o reprodukcijama drveta, posebno u atraktivnim dimenzijama kao što su 15×60 i 20×80.

Square affair - Keramike Kanjiža, keramičke pločice
Square affair – Keramike Kanjiža, keramičke pločice

Da li rektifikacija znači da fugne nisu opcija ili su, uz ovu tehniku, stvar ličnih afiniteta kupca?

I ako arhitekte i vole da insistiraju na postavci pločica većih dimenzija bez fuga, po standardima proizvođača, fuga je obavezna pri ugradnji bilo koje dimenzije pločica. U slučaju rektifikovanih pločica, fuga može biti minimalna, ali mora da postoji. Ona služi kao zaštita od prodiranja vode i njenog zadržavanja ispod pločica. Ma koliko ravne stranice pločica bile, one nisu hermetički postavljenje jedna uz drugu, i samim tim ostaje mogućnost da vlaga i voda prodru ispod, što nije dobro i uzrokuje brže propadanje pločica kao i njihovo odlepljivanje.

Da li će pomenuta tehnika olakšati posao i majstorima i omogućiti manje prepravki i naknadnog rada na postavci pločica?

Kao što sam već napomenuo, rektifikacija dosta olakšava posao majstorima, postavka pločica je brža, jednostavnija i preciznija a rezultat vizuelno mnogo bolji.

Od vas smo navikli da imate zaista impresivne i autentične prezentacije, za neke od njih ste i nagrađivani. Na koji način ćete prezentovati ovu novinu vašim kupcima?

Kao i do sada, Square Affair prati svetske trendove i postavlja standarde na domaćem tržištu. Upravo zato smo se odlučili da ove sezone promociju radimo digitalno – pre svega na društvenim mrežama. Ovaj trend je već uveliko zastupljen u svetu, dao je veoma dobre rezultate, kako u izgradnji imidža tako i u povećanju prodaje. Za sada smo veoma zadovoljni rezultatima, i ostajemo do kraja sezone na ovom putu.

Direktor marketinga i prodaje Square affair - Keramike Kanjiža, Jovan Milivojević
Direktor marketinga i prodaje Square affair – Keramike Kanjiža, Jovan Milivojević

Da li danas, vi u Square afairu – Keramika Kanjiža možete da kažete da u ponudi imate baš sve što bi današnji kupac koji se ne libi da plati vrhunski kvalitet, mogao da traži za svoj dom ili neki drugi objekat?

Apsolutno! Mi potrošačima nudimo mnogo više od keramičke pločice. Naši dizajneri su se potrudili da licima proizvoda omoguće vrhunsko iskustvo potrošačima, omogućivši da svako iskaže svoj stil i senzibilitet. Bogatstvo dekora odgovara i najistančanijim ukusima, a kvalitet je malo manje od četiri decenije sinonim za naše proizvode. Kada tome dodamo atraktivne dimenzije, gres porcelan kvalitet pločica, rektifikaciju kao i strogu kontrolu kvaliteta – Square Affair je bez ikakve sumnje pravi izbor za sve koji žele najbolje. A najbolje od svega je što takvo iskustvo dobijaju po mnogo povoljnijoj ceni od čuvenih svetskih proizvođača keramike.

Square affair - Keramike Kanjiža, keramičke pločice
Square affair – Keramike Kanjiža, keramičke pločice

Koliko su arhitekte upoznate sa rektifikovanim pločicama i kojoj meri su one postale standard pri gradnji?

Arhitekte su veoma dobro upoznate sa ovim proizvodom, i rektifikovane pločice su već nekoliko godina u nazad preuzele primat u arhitektonskim zahtevima i opremanju objekata i prostorija. Međutim, kao što sam napomenuo, često arhitekte gledaju samo estetski aspekt ovog proizvoda, pogotovo ako se radi od imitaciji drveta, i često insistiraju na postavci bez fuga, kako bi se postigao što realniji efekat originalnog materijala. Međutim, još jednom je veoma važno da napomenem da je fuga obavezan i veoma važan deo postavke svih pločica, makar one bile rektifikovane, jer je njena uloga pre svega da zaštiti proizvod i korisnika.

www.keramikakanjiza.com

KERAMIKA KANJIŽA doo
Horgoški put BB, 24420 Kanjiža, Srbija
Tel: +381 (0) 24 874-211
E: kontakt@keramikakanjiza.com
W: www.keramikakanjiza.com
FB: Keramika Kanjiža