Valjak za beton koji prenosi šaru na betonsku površinu

Kompanija Marshalltown proizvodi Rock ‘N’ Roller – inovativan proizvod koji prenosi šaru na betonsku površinu pa ona izgleda kao da je popločana.

Svi ćemo se verovatno složiti da popločane staze izgledaju mnogo lepše od betonskih, međutim njihovo izvođenje je komplikovanije i skuplje jer zahteva ručno slaganje ploča koje iziskuje puno vremena. S druge strane, betonske staze izvode se lako i brzo pa stoga ne čudi što ih mnogo više viđamo nego prve. Međutim, tu na scenu stiže kompanija Marshaltown koja sa svojim proizvodom Rock ‘N’ Roller nudi alternativno rešenje koje pomiruje prethodna dva postupka.

Valjak za beton

Valjak prenosi šaru na betonsku površinu pa ona izgleda kao da je popločana.

Rock ‘N’ Roller je zapravo valjak čija je površina izdubljena u dekorativne oblike koji se valjanjem prenose na beton. Kada se valjkom pređe preko svežih betonskih površina one će dobiti oblik pločica, odnosno, izgledaće kao popločane staze. Prema podacima kompanije Marshaltown, pravljenje staze na ovaj način je 5 puta brže nego da se prave popločane staze.

U ponudi su razne vrste valjaka s različitim širinama – najveći modeli širok je 90 centimetara – ali i različitim mustrama poput pravougaonih ploča, ciglica, cik-cak pločica i slično. Postoje i valjci za izvlačenje kontura kao i ručni valjci za fino dekorisanje.

Nakon valjanja, na dekorisanu betonsku površinu sprejom se nanosi zaštitni sloj koji se potom ponovo pređe valjkom uz korišćenje tečnog agensa. Nakon ovog postupka, betonska staza, koja izgleda kao da je popločana, praktično je večna.

Cena valjaka kreće se od 900 dolara za manje modele, pa sve do 1.700 dolara za najšire valjke.

Izvor: www.gradnja.rs /Igor Conić

Prethodni tekstVrhunska PODNA OBLOGA – hram zdravog tela i večne mladosti
Sledeći tekst“Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje“