Oličenje stila u svakom pogledu: Novi Mercedes-Benz Viano

Ekstrovertna pojava ga čini avangardnim vozilom u svojoj klasi

· Odabrana oprema i dodaci, sportski ambijent
· Dinamični V6 motori, posebno podešeno sportsko oslanjanje

Dinamičnost, udobnost i sportski duh – novi Mercedes-Benz Viano Avantgarde je oličenje pomenuta tri pojma, ni nalik drugim vozilima velikog kapaciteta. Predstavlja spoj nepogrešivog spoljašnjeg izgleda sa odabranom opremom, dodacima i dinamičnim pogonskim sistemom koji ga čine top modelom u svojoj klasi. Viano Avantgarde je savršen spoj kombija, limuzine i sportskog automobila.

Avangardno vozilo u svojoj klasi

Zbog izgleda se Viano Avantgarde svakako neće postideti; oličenje je avangarde u svojoj klasi. Upotpunjen je izuzetnim 8J x 19 točkovima od lakih legura sa 16 paoka visokog sjaja, a hromirana kućišta spoljnih ogledala visokog sjaja, bočni pragovi, hromirani elementi na prednjem braniku i hromirana lajsna prtljažnika naglašavaju poseban stil.

Izabrana oprema i dodaci, sportski ambijent

Prefinjen izgled se nastavlja i u unutrašnjosti: vozač i suvozač će se osećati kao kod kuće u sedištima koja su udobna koliko i sportska, presvučena najfinijom kožom rebrastog dizajna uz povećano bočno podupiranje. Kupcima je dostupna “Lugano” koža ili nove, eksluzivne “Twin DINAMICA” presvlake od mikrofibera. Kabina je podjednako impresivna sa osvetljenim instrumentima i sportskim papučicama od brušenog nerđajućeg čelika sa gumenim nitnama. Dekorativne lajsne su od crnog ili braon orahovog drveta.

U zadnjem delu vozila su smeštena četiri individualna sedišta takođe presvučena kožom rebrastog dizajna, prefinjena i udobna. Pomenuta sedišta, takođe odlikuje povećano bočno podupiranje. Umeci na bočnim intarzijama su od kože, a dekorativne lajsne su od orahovog drveta. Individualna sedišta postavljena na šine je moguće pomerati za po 25 mm i opremljena su sigurnosnim pojasom sa vezom u tri tačke, naslonima za glavu podesivim po visini i podesivim osloncima za ruke.

Dinamični V6 motori, posebno podešeno sportsko oslanjanje

Dinamičan pogonski sistem sa Mercedes-Benz V6 motorima se savršeno uklapa u sportsku pojavu Viano Avantgarde kombija. Agregati su jedinstveni u ovoj klasi vozila: V6 CDI 3.0 snage 165 kW (224 KS) i izuzetnog prijanjanja od 440 Nm usklañuje snagu sa brigom o zaštiti životne sredine. BlueEFFICIENCY tehnologija smanjuje potrošnju goriva i emisiju CO2 na iznenađujuće nizak nivo, uz potrošnju goriva u skladu sa NEDC koja iznosi 8.5-8.6 l/100 km ili 224-226 CO2 (g/km) – uzorne brojke kada se ima u vidu veličina vozila i njegove performanse.

Performanse dostižu jedinstven nivo u obe varijante vozila. V6 CDI 3.0 ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 9.1 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 201 km/h.

Prenos snage na zadnju osovinu se vrši posredstvom automatskog menjača. Viano je već poznat po visokom stepenu bezbednosti i po komfornom oslanjanju, a posebno za Avantgarde model oslanjanje je podešeno veoma sportski i na taj način ispunjava najrazumnije standarde kada je reč o voznoj dinamici.

 

Prethodni tekstMagic oil 2k composing
Sledeći tekstMikroarmirani ferobeton i hidroizolacija