Svečano je otvorena dvodnevna konferencija ‘’Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“

Predsednik Privredne komore BiH, Mirsad Jašarspahić je danas, 29.03.2022, svečano otvorio XI konferenciju „Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“. Istakao je kako su ove konferencije u organizaciji mostarske kompanije Sfera d.o.o. odlična prilika za razvoj i dijalog između struke i nauke.

U uvodnom delu, prisutnima se obratio i Nedžad Memić ispred kompanije Sfera d.o.o. zahvalivši se na velikom odazivu, ističući da su Sferine konferencije iz domena građevinarstva i arhitekture postale tradicionalne i prepoznatljive u regiji kao mesto komunikacije, uspostavljanja saradnje i razmene iskustava i znanja, te kao takve važe za respektabilan događaj, što potvrđuju posetioci iz čitavog regiona.

Pored organizatora, prisutnima se obratila i prof. dr. Maja Popovac, dipl.ing.arh. ispred Građevinskog fakulteta „Univerziteta Džemal Bijedić“ koji je jedan od suorganizatora događaja, te izrazila zadovoljstvo velikom posećenošću navodeći da je to odličan pokazitelj u kojem smeru Sferine konferencije idu.

Jedan od suorganizatora je i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a prof.arh. Ljubomir Mišćević, dipl.ing.arh. takođe se obratio prisutnima i kazao da je saradnja Sfere i fakulteta postala tradicija koja će se i u budućnosti nastaviti.

Partner događaja je Institut za standardizaciju BiH, a zamenik direktora Instituta Borislav Kraljević u svom obraćanju je istakao da su ovakvi skupovi i te kako važni za BiH, ali i za ceo region sa naglaskom na sve teme koje su aktuelne, a koje će se obrađivati tokom dvodnevnog događaja.

Teme koje će se predstaviti su: Fasadni sistemi, Ventilirajuće obloge, Staklene fasade, Energetska efikasnost u zgradarstvu, Toplotna izolacija, Zvučna izolacija, BIM u arhitekturi fasada i Fasadni sistemi u arhitekturi.

Konferenciji prisustvuju regionalni stručnjaci, profesori i arhitekte koji će svoje znanje i iskustvo preneti na posetioce, a kompanije izlagači putem svojih štandova predstaviti novitete i aktuelnosti.

Posebnu pažnju izaziva panel diskusija o temi konferencije, koja će se održati drugog dana, a u koju se uključuju svi učesnici konferencije.

Na konferenciji je predstavljena i Online izložba fasadnih sistema koju je kompanija Sfera d.o.o. organizovala 2021 godine, na čelu sa žirijem: Vedina Babahmetović, dipl.ing.arh. Entasis d.o.o, profesor emeritus Branislav Mitrović, dipl.ing.arh, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i prof.arh. Ljubomir Mišćević, dipl.ing.arh, Arhitektonski fakultet Sveučilište u Zagrebu. 

Sponzori konferencije su: Terrasit Insulation, Baumit, Sika, Eps Laštro, Feal, Fundermax, Krug, Alumil. Partneri: Metal tehnologija, Knauf Insulation, Ejot, Knauf, Iso Span, Xella, Austrotherm, TKK, Laminam.

Izlagači i prijatelji: Lunos, Proventuss, Ceresit, Senigor, Sport net inženjering.

Ulaz je besplatan, a program pogledajte na linku: https://2022fasade.sfera.ba/program/

SFERA logo

Sfera d.o.o. Mostar
Čevrina 9a, Mostar 88000
+387 36 578 259
marketing@sfera.ba