Ponovo odložena rekonstrukcija Ulice kneza Miloša

Kako saznajemo, početak rekonstrukcije ulice kneza Miloša, najavljene za 2017. godinu, iznova je odloženo, a radovi na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u prestonici planiraju se za proleće 2020. godine.

Ipak, to nije sve. Nadležni su odustali od najavljene gradnje velike podzemne garaže koja je trebalo da bude izgrađena na potezu od Nemanjine do Višegradske ulice i to sa čak 427 parking mesta, za šta je već dobijena građevinska dozvola. Ovo je motivisano time što bi, prema zvaničnoj verziji, to poremetilo tektonske poremećaje kada je reč o funkcionisanju saobraćaja u gradu jer bi Ulica kneza Miloša morala potpuno da se zatvori za automobile i vozila javnog prevoza i to na najmanje godinu dana: „Da bismo izbegli zatvaranje saobraćajnice na tako dugi period, odustali smo od podzemne garaže i umesto nje gradićemo javnu garažu u ulici na placu u vlasništvu grada. Tako ćemo rešiti problem sa parkiranjem u Kneza Miloša koja nije zonirana i gde vozila ni sada nisu propisano parkirana. Takvo saobraćajno rešenje biće jefitinije“ – rekao je za Politiku Marko Stojčić, gradski urbanista.

Građevinski radnici, pregled projektne dokumentacije
Građevinski radnici, pregled projektne dokumentacije

Podsećamo da su gradski čelnici, prilikom najave gradnje garaže ispod Ulice kneza Miloša, rekli da će građanima biti ponuđen najam polovine od ukupno 425 parking mesta, a cena za 30 godina iznosila bi između 20.000 i 30.000 evra, odnosno između 700 i 1.000 evra godišnje. Prema rečima glavnog urbaniste, Marka Stojčića, neće biti odstupanja od projekta kada je reč o obnovi saobraćajnice, a u pomenutoj ulici biće ukupno šest kolovoznih traka, razdelno ostrvo sa zelenilom i biciklistička staza.

Nadamo se da više neće biti odlaganja, te da ćemo čim pre moći da uživamo u blagodetima završenog projekta.

Izvor: Blic

Prethodni tekstUskoro Srbija dobija novih 6 stadiona
Sledeći tekstUskoro nova zdravstvena stanica u Borči