Nova podzemna garaža u Novom Sadu

Podzemna garaža biće izgrađena ispod zelene površine pored zgrade Banovine u Novom Sadu, saznaje 021.rs. Garaža bi trebalo da ima dva ili tri podzemna nivoa i kapacitet od nekoliko stotina parking mesta. Kako je 021.rs potvrđeno u lokalnoj vlasti, odluka o gradnji ove podzemne garaže doneta je jer je sve izvesnije da nadzemna četvorospratna garaža u Šafarikovoj ulici neće biti izgrađena sledeće, a možda ni 2019. godine.

Prema rečima izvora ovog portala, problem sa Šafarikovom ulicom su nerešeni imovinsko-pravni odnosi oko zemljišta i Gradu će biti potrebno mnogo više vremena od prvobitno planiranog da od vlasnika otkupi placeve. To je dovelo do odluke da se već opredeljena sredstva za rešavanje nedostatka parkinga u centru Novog Sada preusmere u gradnju podzemne garaže kod Banovine gde je lokacija potpuno slobodna.

Plan je da Grad samostalno finansira izgradnju garaže, ali će se razmotriti i da Pokrajina uzme učešće u finansiranju, jer će gradnja ovog objekta omogućiti da vojvođanska administracija dobije dovoljno mesta za parkiranje službenog voznog parka, kao i vozila zaposlenih.

Pročitajte više na: www.grenef.com