Uskoro nova zdravstvena stanica u Borči

Prema rečima gradskog sekretara za investicije Luke Petrovića, za 28. oktobar zakazano je otvaranje javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji nove zdravstvene stanice u Borči. Objekat će se, kako se navodi, nalaziti u Ulici Koste Manojlovića i imaće blizu sedam hiljada kvadrata. „Zdravstvena stanica u sklopu ogranka doma zdravlja „Dunavski venac”, Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković” Palilula, sadržaće brojne službe medicinske zaštite. Objekat će imati podzemnu garažu za parking kako zaposlenih tako i posetilaca, a takođe su obezbeđena i parking mesta za osobe sa invaliditetom. Kad je reč o materijalizaciji i izgleda, biće ugrađeni najkvalitetniji materijali i mislim da će ovo biti jedan od najlepših objekata zdravstvene zaštite“ – rekao je Luka Petrović.

Podovi u bolnicama
Podovi u bolnicama

U pomenutom objektu nalaziće se sledeće službe: Služba za zdravstevnu zaštitu predškolske dece, Služba za zdravstevnu zaštitu školske dece, Služba za zdravstevnu zaštitu odraslih građana, Služba kućnog lečenja i palijativne nege, Služba za zdravstevnu zaštitu žena, Služba za polivalentnu patronažu, Rentgen i ultrazvučna dijagnostika, Laboratorijska dijagnostika, Stomatološka služba, Služba fizikalne medicine i rehabilitacije, Konsultativno-specijalističke službe – Interna medicina, Oftalmologija, Otorinolaringologija, Psihijatrija, zatim tehnička služba, apoteka,  zajednička služba, Hitna pomoć, Prostor za čuvanje lekova i medicinskog materijala i Služba za centralnu sterilizaciju.

Ovo je divna vest koja će ubrzati i olakšati dolazak do potrebnog pregleda, mada se iskreno nadamo da ćemo svi isključivo preventivno i retko posećivati zdravstvene stanice – bile one nove ili ne.

Izvor: Beoinfo

Prethodni tekstPonovo odložena rekonstrukcija Ulice kneza Miloša
Sledeći tekstRezidencijalni kompleks SunCity izabrao ACO sisteme za odvodnjavanje