Vesti Uskoro nova zdravstvena stanica u Borči

Uskoro nova zdravstvena stanica u Borči

Nova zdravstvena stanica
Nova zdravstvena stanica

Prema rečima gradskog sekretara za investicije Luke Petrovića, za 28. oktobar zakazano je otvaranje javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji nove zdravstvene stanice u Borči. Objekat će se, kako se navodi, nalaziti u Ulici Koste Manojlovića i imaće blizu sedam hiljada kvadrata. „Zdravstvena stanica u sklopu ogranka doma zdravlja „Dunavski venac”, Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković” Palilula, sadržaće brojne službe medicinske zaštite. Objekat će imati podzemnu garažu za parking kako zaposlenih tako i posetilaca, a takođe su obezbeđena i parking mesta za osobe sa invaliditetom. Kad je reč o materijalizaciji i izgleda, biće ugrađeni najkvalitetniji materijali i mislim da će ovo biti jedan od najlepših objekata zdravstvene zaštite“ – rekao je Luka Petrović.

Podovi u bolnicama
Podovi u bolnicama

U pomenutom objektu nalaziće se sledeće službe: Služba za zdravstevnu zaštitu predškolske dece, Služba za zdravstevnu zaštitu školske dece, Služba za zdravstevnu zaštitu odraslih građana, Služba kućnog lečenja i palijativne nege, Služba za zdravstevnu zaštitu žena, Služba za polivalentnu patronažu, Rentgen i ultrazvučna dijagnostika, Laboratorijska dijagnostika, Stomatološka služba, Služba fizikalne medicine i rehabilitacije, Konsultativno-specijalističke službe – Interna medicina, Oftalmologija, Otorinolaringologija, Psihijatrija, zatim tehnička služba, apoteka,  zajednička služba, Hitna pomoć, Prostor za čuvanje lekova i medicinskog materijala i Služba za centralnu sterilizaciju.

Ovo je divna vest koja će ubrzati i olakšati dolazak do potrebnog pregleda, mada se iskreno nadamo da ćemo svi isključivo preventivno i retko posećivati zdravstvene stanice – bile one nove ili ne.

Izvor: Beoinfo