Podno grejanje je zdravo i ekonomično grejanje

Zamislite izlazite iz kade, hladno je jutro, nogom stajete na pločice zagrejane na 25˚C. Zamislite da hodate bosi po Vašem zagrejanom podu u kuhinji dok napolju pada sneg ili Vaše dete sedi i igra se na kamenom podu u dnevnom boravku. Rovex inženjering pruža mogućnost jednostavnog i konfornog sistema grejanja Vašeg doma uz pomoć najnovije tehnologije podnog grejanja.

PRE SVEGA PODNO GREJANJE JE ZDRAVO GREJANJE

Naučna istraživanja su pokazala da je podno grejanje najugodniji sistem grejanja za čoveka jer se uzima u obzir fiziološko kretanje temperature ljudskog tela.

Podno grejanje je niskotemperaturno grejanje i samim tim ne uzrokuje: sagorevanje i podizanje prašine koja izaziva alergije, promaju, veće tamperaturne razlike u prostoriji i sušenje vazduha.

Električno podno grejanje potpuno je sigurno sa stanovništa eksplotacije
Električno podno grejanje

Električno podno grejanje sa električnim provodnicima su zaštićeni omotačem (plaštom) koji je uzemljen i bilo kakvo oštećenje prouzrokuje iskakanje zaštitnog elementa i prekid napajanja. Elektromagnetna zračenja su svedena na minimum i gotovo da ih nema.

EKONOMIJA NA STRANI PODNOG GREJANJA

Podno grejanje je najekonomičniji vid grejanja, jer se kompletan proces odvija na veoma niskoj temperaturi. Pod se greje na temperaturi od 21 do 24ºC. Veoma velika grejna površina obezbeđuje ravnomernu raspodelu temperature od poda ka plafonu. Obzirom da su periferni krvni sudovi u nogama najudaljeniji od srca i da se noge najslabije greju, sistem podnog grejanja obezbeđuje najoptimalnije grejanje prilagođeno ljudskom organizmu. Instalacija električnog podnog grejanja ne zahteva gotovo nikakve promene u konstrukciji poda.

Grejne mreže napravljene su od posebno konstrusanih grejnih kablova veoma malog preseka
Instalacija brza i jednostavna

Cena instalacije zavisi od veličine prostora koji se greje, a kao primer možemo navesti da instalacije električnog podnog grejanja u prostoriji od 20m² zahteva 2kW instalirane snage i cena kompletne instalacije sa uključenom montažom i PDV iznosi 24EUR/m².

Električno podno grejanje potpuno je sigurno sa stanovništa eksplotacije, ne zahteva nikakvo održavanje, a u slučaju eventualnog kvara zahteva minimalne zahvate na podu, za razliku od vodenog podnog grejanja sistem je znatno jeftiniji, efikasniji i ne zahteva nikakvo održavanje.

INSTALACIJA BRZA I JEDNOSTAVNA

Instalacija električnog podnog grejanja je brza, jednostavna i sigurna. Ako gradite nove objekte ili rekonstruišete postojeće posavetujte se sa stručnjacima Rovex inženjeringa i oni će Vam pomoći da odaberete optimalno rešenje za vašu kuću ili stan.

Prostorije u kojima se stalno boravi najefikasnije je grejati sistemom podnog grejanja, koje ima mogućnost akumulacije. Za ovakve prostore preporučujemo kablove tipa VCD sa jednim hladnim krajem. Grejni kablovi postavljaju se u košuljicu, direktno iznad sloja izolacionog materijala.

Prostorije u kojima ne boravite već ih upotrebljavate po potrebi kao šta su kupatila i kuhinje najefikasnije je grejati sistemima brzog podnog grejanja. Grejne mreže napravljene su od posebno konstrusanih grejnih kablova veoma malog preseka. Grejne mreže postavljaju se direktno u lepak ispod pločica ili kamenih obloga. Ovu vrstu grejanja možete koristiti u svim godišnjim dobima, a ne samo zimi.

Sistem podnog grejanja je napravljen od najkvalitetnijih materijala
Sistem podnog grejanja

Električno podno grejanje izrađuje se od najkvalitetnijih materijala, bez pokretnih delova i uz tehnologiju elektronskih termostata, sistem ne zahteva nikavo održavanje tokom eksploatacije. Garancija proizvođača za ove sisteme je 10 godina, a životni vek preko 30 godina.

GARANCIJA OD 20 GODINA JE DOKAZ KVALITETA

Sistem podnog grejanja je napravljen od najkvalitetnijih materijala, koji imaju životni vek duži od 30 godina. Bez pokretnih delova koji se mogu habati i uz pomoć tehnologije kvalitetnih elektronskih termostata, sistem ne zahteva nikavo održavanje tokom eksploatacije. Garancija proizvođača ELEKTRA za ove sisteme je 20 godina.

Rovex logo

ROVEX INŽENJERING d.o.o.
Bulevar Crvene Armije 11b/lok, 11070 Beograd
T. +381 11 311 52 08
prodaja@rovex.co.rs
www.rovex.rs