Podno grejanje više nije luksuz već potreba

Podno grejanje koristi nežno zračenje toplote za grejanje prostora od poda ka plafonu. Tradicionalni sistemi grejanja greju od plafona prema podu i imaju tendenciju da zagreju Vašu glavu i da stvore zagušljivu atmosferu u prostoru.

Toplota je koncentrisana na relativno malom prostoru (npr. radijator, kamin, TA peć) i grejno telo intenzivno greje vazduh koji se nalazi uz njega. Topao vazduh se penje uz zidove, preko plafona ka centru sobe. Kad dođe do centra sobe polako se hladi, pada na pod i ide ka grejnom telu. 

Da bi zagrejali stopala morate pregrejati glavu. Kako su naša stopala naš „termostat“, jer su najudaljenija od srca i najmanje toplote dobijaju kroz krvotok, to je njihovo grejanje osnovni preduslov za ugodan osećaj toplote. Rezultat je topla glava i hladna stopala.
Podno grejanje koristi nežno zračenje toplote za grejanje prostora od poda ka plafonu.

Podno grejanje nas ugodano i ravnomerano greje na isti način na koji to čini Sunce; čini nam se da osećamo istu toplotu kao da smo usred ugodnog toplog, a ne vrućeg letnjeg dana.

Podno grejanje pruža maksimalan komfor uz zadovoljenje sledećih zahteva: udobnost, dizajn, sigurnost, pouzdanost, efikasnost i jednostavno rukovanje.

Rovex inženjering Vam pruža mogućnost da uz pomoć najnovije tehnologije lako i jednostavno rešite sve probleme grejanja Vašeg doma.

Znatno smanjenje temperature grejanja tzv. niskotemperaturno zračenje omogućava nižu temperaturu okoline uz isti osećaj topline i na taj način smanjuje se vreme rada u odnosu na klasične sisteme što omogućava da je cena koštanja ovog sistema u eksploataciji svedena na minimum.

Sistemi podnog grejanja Vam daju mogućnost ugradnje ekoloških i zdravih podova
Laka i brza postavka

Bez obzira da li se radi o dodatnom grejanju ili osnovnom sistemu grejanja , svaki sistem se projektuje u skladu sa izgledom i namenom prostora.

Sistemi podnog grejanja Vam daju mogućnost ugradnje ekoloških i zdravih podova kao što su: mermer, granit, topli pod ili keramičke pločice. Ove podloge posebno su pogodne za osobe sklone alergijama jer ne skupljaju i zadržavaju prašinu i alergene i lako se čiste.

Topli kameni ili keramički podovi omogućavaju da se Vaše dete igra na podu bez opasnosti da se prehladi.

Temperatura poda reguliše se direktno preko termostata sa osetljivom podnom sondom. Svaka prostorija ima svoj termostat i reguliše temperaturu prostora po potrebi. Dosta često postavljano pitanje je:“ da li se podno grejanje može ugraditi ispod parketa“? Ugradnja podnog grejanja ispod drvene podloge je moguća, trebalo bi samo voditi računa da drvo ima prirodnu vlažnost i da ga grejanje rasušuje.

Električno podno grejanje potpuno je sigurno sa stanovništva eksplotacije. Ne zahteva nikakvo održavanje, a u slučaju eventualnog kvara zahteva minimalne zahvate na podu. Za razliku od vodenog podnog grejanja sistem je znatno jeftiniji i efikasniji i ne zahteva nikakvo održavanje.

URADI SAM PODNO GREJANJE

Instalacija električnog podnog grejanja je brza i jednostavna. Ako gradite nove objekte ili rekonstruišete postojeće posavetujte se sa stručnjacima Rovex Inženjeringa i oni će Vam pomoći da odaberete optimalno rešenje za vašu kuću ili stan.

Pri odabiru optimalnog rešenja u prvom redu treba voditi računa o nameni prostorija koje se greju. Prostorije u kojima se stalno boravi najefikasnije je grejati sistemom podnog grejanja, koje ima mogućnost akumulacije. Za ovakve prostore odaberite grejne kablove tipa ELEKTRA VCD sa jednim hladnim krajem. Grejni kablovi postavljaju se u betonsku košuljicu, direktno iznad sloja izolacionog materijala.

Debljina izolacionog materijala na koji se postavljaju grejni kablovi zavisi od konstrukcije poda. Polaganjem kablova u košuljicu dobili ste sistema akumulacionog grejanja. Ako bi napravili poređenje sa TA peći, slobobno možemo reći da u podu imate ravnomerno raspoređeno ekvivalent od desetak TA peći.

Instalacija električnog podnog grejanja je brza i jednostavna
Warm floor set

Prostorije u kojima ne boravite već ih upotrebljavate po potrebi kao šta su kupatila i kuhinje najefikasnije je grejati sistemima brzog podnog grejanja. Grejne mreže napravljene su od posebno konstrusanih grejnih kablova veoma malog preseka. Grejne mreže se postavljaju direktno u lepak ispod pločica ili kamenih obloga.

Grejne mreže posebno su pogodne kod rekonstrukcije objekata jer ne podižu nivo poda kada se postavljaju direktno u lepak. Grejne mreže mogu da služe kao osnovno i kao dodatno grejanje, odnosno kao efekat toplog poda. Ukoliko želite da nakon kupanja ne osetite hladan dodir pločica uključite podno grejanje i dok se kupate sistem će dovoljno podići temperaturu da bi imali ugodan osećaj na vašem stopalu. Ovu vrstu grejanja možete koristiti u svim godišnjim dobima, ne samo zimi.

Grejne mreže su napravljene tako da ih možete postaviti i Vi sami, jer su gotovi proizvodi u kvadratima od 1-12m2, lepo zapakovani i spremni za laku i brzu montažu, po principu uradi sam. Odabirom jednog od mnogobrojnih termostata koje nudi Rovex Inženjering, sami projektujete i dobijate kompletan sistem podnog grejanja.

GARANCIJA OD 20 GODINA JE DOKAZ KVALITETA

Sistem podnog grejanja je napravljen od najkvalitetnijih materijala, koji imaju životni vek duži od 30 godina. Bez pokretnih delova koji se mogu habati i uz pomoć tehnologije kvalitetnih elektronskih termostata, sistem ne zahteva nikavo održavanje tokom eksploatacije. Garancija proizvođača ELEKTRA za ove sisteme je 20 godina.

Rovex logo

ROVEX INŽENŽENJERING d.o.o.
A: Bulevar Crvene Armije 11b lokal 7,  Novi Beograd, Bellville
T: +381 11 785 68 33 • +381 11 311 52 08
W: www.rovex.rs • E: prodaja@rovex.co.rs