Nije godina za pamćenje ako u njoj nema ničega što vas je oduševilo!

Obožavam kraj godine zbog tog sumiranja utisaka, izražavanja impresija i stavljanja u par rečenica stvari koje su nas oduševile i iznenadile. U svetu podova, pored onog što je lepo i unapređeno, postoji i ono što je još uvek novo i za mnoge nedostižno. Ovde mislim definitivno na 3D podove, dizajnersko čudo koje je i mene, kao i ostatak sveta, potpuno oduševilo.

Jasno mi je da sada razmišljate koliko godina treba da radite po osam sati dnevno da biste svoju porodicu počastili jednim „morskim dnom“ ili „potokom u kupatilu“, ali i tu stižu lepe vesti. Na poslednoj konferenciji za novinare kompanije Red RhinoFlooring, vodećoj u svetu 3D podova, objavljeno je da će ovaj način uređenja ipak biti povoljnije i samim tim pristupačnije i nama sa nešto plićim džepom. Dakle, možda ćemo već sledeće godine, mi iz redakcije časopisa „Podovi“, imati neke vaše kućne fotografije sa ovakvim podovima na kojima se smejete i divite sebi kako ste u sred zime sa delfinima u vodi.

Već smo pisali o ovoj inovaciji, ali podsetićemo se još jednom, za one koji nisu stigli da isprate, šta su ustvari 3D podovi. 3D podovi nam donose optičku iluziju 3D objekta na podu. Pored toga što ovi podovi izgledaju savršeno i prosto nestvarno, oni su odlični jer se veoma glatki, otporni na oštećenja – veoma su jaki i izdržljivi, otporni na vodu i imaju određenu toplotu.

U početku morate se „oprostiti” od vaše stare podne obloge. Da biste postavili 3D sliku, morate pripremiti apsolutno glatku površinu. Potom se treba odlučiti za motiv poda. Da li ċe to biti goruċi plamen vatre ili automobile koji ubrzava pravo na posmatrača, zavisi isključivo od vas. Nakon toga morate se odlučiti da li želite da vam profesionalni slikar izvuče ovu sliku na podnoj površini ili ċete sliku odštampati u manjim delovima, poput sagalice, i složiti je. Kao što je ranije rečeno, 3D pod je prilično hrabra odluka u vašem enterijeru. Umesto da bude pozadina, postaje glavni detalj. Automatski, svako opremanje, zidovi, pa čak i osvetljenje postaċe pozadina za vašu 3D sliku. Vaša hrabra odluka i pravi odabir motiva, biće u potpunosti nagrađena.

Dekorativni parket nije samo slika, veċ artistički objekat koji suštinski menja ideju izgleda podova. S jedne strane – to je površina, a sa druge – cela slika, sa svim nijansama i teksturom. Jak i izdržljiv premaz površine može biti lep, kreativan i jedinstven, uz pomoć epoksidnih podova. Kada se postavi pravilno, pod zadržava svoj izgled tokom dugog perioda. Boja, sjaj i glatka površina neće nestati vremenom i neċe izbledeti. Težak nameštaj i prljavština neće ugroziti integritet i izgled 3D poda. 3D podovi su podovi buduċnosti koji unose poptuno nove oseċaje i atmosferu u vašim prostorijama kuċa ili stanova.

Naši stari kažu „Po kući se vidi da li je neko napredovao“ i u pravu su. Naš dom je mesto u koje se vraćamo, u kojoj skupljamo energiju za svet koji nije uvek najidelniji, koji nas ne mazi i tretira nas kao sve ostale. Naš dom je utočište i zato treba stalno na njemu raditi, unositi novine, diviti mu se jednako kao prvog dana i truditi se da on bude potpis našeg uspeha i ambicija.

Ako su i vas 3D podovi potpuno osvojili, neka vaša novogodišnja odluka bude upravo sređivanje barem jedne prostorije u ovom stilu, sigurna sam da ćete u ovoj odluci istrajati barem koji mesec duže nego u onoj o odlasku u teretanu. Ne moraju gledati u vas, neka gledaju u vaše fantastične podove!

Prethodni tekstNajtraženije boje i trendovi u uređenju enterijera
Sledeći tekst„Poised taupe“, boja dizajnera enterijera za 2017. godinu