Virtuelne ture kroz nacionalne parkove

Korona virus se i dalje nezaustavljivo širi celim svetom. Protiv ovakve bolesti ne može se boriti individualno, nego društvo mora biti celina. Ljudi širom sveta pokušavaju da pomognu usporavanju širenja virusa samoizolacijom i socijalnim distanciranjem.

Zato u danima koji su pred nama, uživajte u blagodetima prirodnih lepota – ali iz svog doma.

Nacionalni park Kenai Fjords, Aljaska

Glečeri
Nacionalni park Kenai Fjords, Aljaska

Ova virtualna tura omogućava vam da istražite glečere, fjordove i ledene bregove koji se nalaze u aljaskoj divljini. Spustite se u ledenu pukotinu, kajakom kroz veličanstvene ledene bregove,  pogledajte kako se glečer topi i efekte koje klimatske promene imaju na ovom smrznutom terenu. Prema Nacionalnoj parkovnoj službi Kenai Fjords ima preko 40 glečera na ledenom polju Hardinga. Virtualni bilazak započinje se zalaskom u Izlazni glečer, jedini pristupačni glečer putem u nacionalnom parku.

Nacionalni park Havajski vulkani, Havaji

Nacionalni park Havaji
Nacionalni park Havajski vulkani, Havaji

Jedan od najpopularnijih nacionalnih parkova na Havajima sada je potpuno dostupan na mreži. Ova virtualna tura omogućava vam da istražite pećinu koju formira tečna lava. Uživaćete u veličanstvenom pogledu s vulkanskih obalnih litica, „leteti“ preko aktivnog vulkana i videti efekte erupcije iz 1959. godine.

Nacionalni park Carlsbad Caverns, Novi Meksiko

Nacionalni park Carlsbad Caverns
Nacionalni park Carlsbad Caverns, Novi Meksiko

Smešten u pustinji Chihuahuan u južnom delu Novog Meksika, ovaj popularni park ima preko 100 pećina. U ovom virtuelnom obilasku možete prošetati fascinantnim pećinama, videti neverovatne stenske formacije i čak hiljade slepih miševa koji žive u pećinskom sistemu. Možete čak i „doživeti“ život kao šišmiša zahvaljujući impresivnoj simulaciji ovog parka.

Nacionalni park Brajs kanjon, Juta

Nacionalni park Brajs kanjon
Nacionalni park Brajs kanjon, Juta

Prelepi, crveni i narandžasti prirodni amfiteatri ovog čuvenog pustinjskog pejzaža sada su na punom displeju, čak i ako ste u dnevnoj sobi. Ova virtuelna tura usredsređena na Sunset Point omogućava vam da uživate u noćnom nebu ispunjenom zvezdama ovog nacionalnog parka, da se približite jedinstvenim kamenim formacijama parka, pa čak i da jašete kroz kanjon iz udobnosti svog doma.

Nacionalni park Dry Tortugas, Florida

Koralni greben
Nacionalni park Dry Tortugas, Florida

Ovaj udaljeni i jako potcenjeni park nalazi se 70 milja zapadno od Key West-a. Kao park za ptice i morski život, ovaj park sadrži neke od najzdravijih koralnih grebena koji ostaju na severnoameričkim obalama. Područje je poznato i po svojim legendama o gusarima, potopljenom zlatu i vojnoj prošlosti. Zahvaljujući ovoj virtuelnoj turi posetite tvrđavu Jefferson iz doba građanskog rata, pređite preko trećeg najvećeg koralnog grebena na svetu i upustite se u istražni brodolom iz 1907.

Prethodni tekstKoji su najbolji podovi za garažu?
Sledeći tekstBrzo lepljenje keramičkih pločica