3D keramika na vašim zidovima i podovima unosi harmoniju u prostor

Španski MUT dizajn pokrenuli su novu liniju 3D keramičkih pločica sa neonskim ivicama koje su inspirisane refleksijom krljušti riba. Dve ivice belih i glatkih površina keramičkih pločica obojene su u jarkim neonskim bojama koje formiraju suptilnu mrežu boja raspoređenih na zidu prirodno zračeċi šarene iskrice preko susednih pločica. Jarkim bojama imitira se osećaj kretanja poput ribljeg, gde se sjajna koža riba presijava dok talasaju pod vodom. Pločice sadrže zastakljenu belu površinu, dok su dve strane svake pločice dostupne u osam različitih šema boja.

Mut Dizajn zasniva svoje dizajnerske vrednosti na emotivnom dizajnu i eksperimentisanju, kao i stalnom posmatranju svakodnevnih predmeta. Takođe, kompanija je dizajnirala Keidos i Drops kolekcije podnih pločica.

Keidos podne pločice

Višebojni komadi Keidos pločica, bude novu emociju i razigrani dizajn kolekcija. Šestougaone cementne podne pločice su dizajnirane da imitiraju halucinogene obrasce koje vidimo gledajuċi kroz kaleidoskop. Zahvaljujući jednostavnoj geometriji u vidu heksagonalnih cementnih podnih pločica neopisive lepote zarobljenih u Kaleidoskopu, sam naziv pločica odatle je i potekao – Keidos. U delikatno boji i neregularni, segmenti su postali zajednički imenitelj u ovom novom projektu.

Konceptualno, novi dizajn nudi jedinstvena rešenja. Keidos podovi dozvoljavaju elegantan i inspirativan dizajn. Uglovi su mesta za razmišljanje, koja pružaju mogućnosti prilagođavanja bez granica. Omogućeno je na hiljade kombinacija i jedinstvenih rešenja onoliko koliko ima prostora za njih.

I dok šestougaonici nude „razigranu“ alternativu standardnom kvadratu, takođe su došli i sa svojim logističkim izazovima. „Nije bilo lako postići potpuno otvorenu modulaciju koji radi dobro sa svih šest strana“, kažu dizajneri. Proces usavršava obrasca uključio je mnoštvo crteža, papirnih modela, akvarela, i i flomaster tehnika. Dizajn današnjice se svodi na podizanje komfora na neočekivani i prijatan nivo. Ideje su svuda oko nas, dovoljno ih je prepoznati, a uz stručan tim ih je lako i realizovati. Komfor poprimava drugačiju razinu. Ne samo funkcionalnu, veċ estetsku, vizuelnu. Osobeni, „modus vivendi“ pojedinca.