„Poised taupe“, boja dizajnera enterijera za 2017. godinu

Još je decembar, a dizajneri enterijera su nam već “došapnuli” koja boja će preovladavati u našem domu, od podova do zidova i sve njene kombinacije i uklapanja. Tako poznata američka kompanija Šervin-Vilijams, koja postavlja trendove u dizajnu enterijera, prošle godine se odlučila za „alabaster belu“. Za 2017. ovi trendseteri predlažu tzv. „poised taupe“, što bi u slobodnom prevodu značilo „graciozna sivo-smeđa“.

u slobodnom prevodu poised-taupe znači „graciozna sivo-smeđa“.
U slobodnom prevodu poised-taupe znači „graciozna sivo-smeđa“.

Boja koja nije ni topla, ni hladna, ni tamna, a ni svetla, nego negde u sredini. U ovoj kompaniji objašnjavaju da je nijansa moderni pristup bezvremenskom klasiku sive.

Najmodernija boja u enterijeru za 2017.
Najmodernija boja u enterijeru za 2017.

Ona je novi pravac rastuće potrebe za prelepim neutralnim bojama koje spajaju tople i hladne tonove kako bi stvorili neodoljivu i prilagodljivu boju. Neutralne boje se menjaju. Već pet godina svi govore o sivoj. Sad je utopljavamo. Ako je primenite u hodniku sa drvenim podom i uokvirite belom, delovaće tradicionalno. Ipak,ukrasite aksesoarima toplih boja, npr. narandžastom kako prostor ne bi delovao sterilno i dosadno.
Ako želite da probati ovu boju u spavaćoj sobi, držite se svetlih podova i posteljine /prekrivača za krevet kako soba ne bi delovala poput mračne pećine.

Ova siva najlepša je u kombinaciji sa belom i bež
Ova siva najlepša je u kombinaciji sa belom i bež

U kuhinji će se ova smeđe-siva boja dobro uklapati sa većinom uobičajenih šema boja (tako da ne morate ulagati u novo posuđe). Rustična žuta i alga zelena se odlično slažu se sivim zidovima.