Nevidljivi sistem grejanja

Nevidljivi sistem grejanja nudi rešenja podnog grejanja na bazi vode za nove zgrade ili za renoviranje već postojećih objekata. Nevidljiva instalacija briše potrebu za čišćenjem iza radijatora i vidljivih cevi. To je savršen sistem grejanja za ljude koji pate od alergija, jer jedva podižu prašinu. Toplotno zračenje pruža sistemu podnog grejanja da deluje direktno bez zagrevanja vazduha u prostoriji. Rezultat je isti – osećaj ugodnosti, ali sa 2 ° C niže sobne temperature. Ova činjenica je korisna po vaše zdravlje, jer tople noge i glava su upravo to sto ljudsko telo zahteva.

Za podno grejanje svaki kvadratni metar vašeg doma se može iskoristiti za zagrevanje sobe, pružajući joj zdravi ambijent. Moguće je koristiti različite izvore toplote, ali je najefikasnija onaj, sa obnovljivim izvorima energije. Korišćenje sistema podnog grejanja omogućava uštedu i do 12 odsto na energiji i operativnim troškovima u odnosu na konvencionalne sisteme grejanja.

Sastavni deo podnog grejanja je integrisani sistem kontrole koji obezbeđuje najviši nivo komfora. To je novi način kontrolisanja sobne temperature, gde pojedinac pomoću moderne tehnologije smanjuje potrošnju energije u isto vreme. Sva rešenja podnog grejanja i hlađenja na niskoj temperaturi su niža od većine drugih rešenja.

Šta podno grejanje obezbeđuje?

Podno grejanje obezbeđuje toplinu i udobnost vašeg doma ili poslovnog prostora. Nema cirkulacije prašine – što je odlično za astmatičare i osobe sa alergijama. Podno grejanje je eko – prijateljsko, naročito ako se koristi sa solarnom, grejnom tehnikom ili toplotnim pumpama i neuglednim radijatorima. Uvek dobijate pototpunu slobodu za inovativacije u dizajnu vašeg enterijera. Ovi sistemi nude uštedu vremena – lakša i brža instalacija. Lako se regulišu uz malo ili nimalo održavanja.

 

Kako podno grejanje radi

Topla voda ( 35-70° C ) iz bilo kog izvora toplote cirkuliše kroz polietilenske cevi instaliranih i integrisanih u okviru završnog sloja poda. Temperatura pojedinačnih prostorija može se kontrolisati po potrebi preko sopstvenog termostata. Podno grejanje je vrlo efikasna metoda zagrevanja bilo kog objekta. Koristi niže temperature, poboljšanu efikasnost kotla, smanjuje potrošnja goriva i povećava ukupnu energetsku efikasnost sistema grejanja.