Podovi od pločica: mnogo više od podloge za stajanje

Koristite sredstvo za čišćenje koje je neutralno. Ili možete pomešati sodu bikarbonu i vodu kao domaće sredstvo za čišćenje. Sipajte pola šolje sode bikarbone u dve litre vode i promešajte. Zatim nanesite tečnost krpom ili sunđerom. Ukoliko stavite jake hemikalije na pločicu, uvek postoji rizik od promene boje

Izazivači najgorih fleka

Svaka vrsta izlivanja ili pojava mrlja od krpe natopljene hemijskim sredstvom za čišćenje ostavljena da stoji na pločicama predugo može dovesti do poplave na čitavom spratu. Rđa od metala takođe može izazvati oštećenja koja mogu dospeti ispod glazure pločica.

Zaptivači za sprečavanje štete

Zaptivači koje vlasnici kuća mogu kupiti su obično lošijeg kvaliteta – oni neće raditi i možda će čak i oštetiti sam pod. Uvek je potrebna stručna pomoć u odabiru adekvatnog zaptivača koji će se uklopiti u vaše specifične pločice.

Najpopularniji podovi od pločica

Najpopularniji materijali su prirodni kamen – mermer, krečnjak i granit. Često su viđene terakota pločice. Nekada je više bio prisutniji porcelan, i to prskani, ali i to sada bledi. Predviđaju se da će mozaik od sitnih komadića keramike biti sledeći hit. Mat pločice imaju tendenciju da budu manje klizave. Tekstura usitnjena ručnim čekićem može učiniti kamen manje klizavim – što je idealno za tuš kabine.

Neko ko je iskusan sa različitim vrstama podova može pravilno osigurati da vlaga i buđ ne podilaze pod pločice i da zaptivač ne reaguje sa pločicama. Neko ko razume vaš željeni i traženi izgled. Vaš instalater pločica mora da uzme u obzir raspored vodovoda ili toplovoda, električnih utičnica, kao i kanala klimatskih uređaja..

Prethodni tekstNajbolje eko prijateljske alternative keramičkih podova
Sledeći tekstNevidljivi sistem grejanja