Podovi na kojima samo šampioni igraju

Sportski parketi se koriste na Olimpijskim igrama i svetskim kupovima profesionalnih košarkaških klubova, univerziteta, fitnes centra itd. Sportski parketi Haro kompanije su dostupni u četiri različite vrste drveta: kanadski javor, bukva, jasen i hrast. Prirodna raznovrsnost boja drveta kao i teksture, daju jedinstven izgled podovima namenjenim sportovima. Drvo je prirodni proizvod i reaguje na promene u vlažnosti vazduha. Vlažnost vazduha od oko 45 – 55 odsto, sprečava neželjeno bubrenje ili skupljanje drveta. Ove pojave na drvetu značajno su smanjene sa Haro sportskim parketima. Redovnom negom zagarantovan je dug životni vek sportskih podova.

Završna obrada poda

Završna obrada poda mora biti savršeno opremljena. U ponudi su dve različite završne obrade. Jedna završna obrada ima idealne osobine za višenamensku upotrebu hala i sportskih disciplina. Druga vrsta završne obrade je specijalna sa dubinskom impregnacijom napramenjenom za skvoš i tenis mečeve.

Permadur završna obrada podova

Ova završna obrada poda zatvara pore na površini drveta. Prljavština i prašina nemaju nikakve šanse da se nađu na glatkoj površini, a ukoliko se jave,  mogu se jednostavno obrisati. Podovi sa ovakvim završnim slojem otporni su na habanje i grebanje i još su fleksibilniji, čime im je produžen životni vek u poređenju sa konvencionalno gotovim parketima. Permadur završna obrada je izdržljiva i laka za održavanje.

SST posebna završna obrada podova

Završna obrada ovih podova namenjena je za skvoš i tenis turnire. Opasnost od klizanja i pada usled znoja može se skoro eliminisati. Poseban proces brušenja osigurava savršen izgled, a dubina impregnacije optimalno štiti sportski parket.

Sa trendom postavljanja modula tehnologije za sportske podove, kompanija Haro stvorila je brend proizvod koji kombinuje kvalitet materijala sa preciznim sistemom prerade, čime je učvršćen dug vek trajanja i optimalno korišćenje. Gimnazije i sportske dvorane su u mnogim slučajevima ne samo prostori namenjeni sportskim aktivnostima. Česta su i društvena zbivanja poput koncerata, balova ili sajmova. Za razliku od konvencionalnih konstrukcija, Haro proizvodi nude nadasve brzu visokokvalitetnu instalaciju na licu mesta i adekvatni sportski podni premaz.

Nisu svi podovi slični. Bilo da su namenjeni za školsku svrhu ili višenamensko korišćenje za raznorazne događaje, kao i za razne sportske discipline poput rukometa, fudbala, odbojke, hokeja na travi, gimnastike ili umetničkog biciklizma, fleksibilnost i sigurnost poda očuvava zdravlje sportista.

Izbor materijala

Materijali koji se koriste obezbeđuju zahteve sportskih podova u pogledu performansi, svojstava i trajnosti. Odgovornost prema životnoj sredini je veoma važna i odnosi na racionalnu upotrebu materijala što podrazumeva pravi izbor lepka i laka kao i njegovo pravilno odlaganje.