Komforni podni sistemi za javne ustanove

Podni sistemi u javnim ustanovama, kao što su škole, vrtići, domovi zdravlja, bolnice, domovi za stare, kancelarije i sl., pored estetske funkcije treba da zadovolje niz drugih, veoma važnih parametara.

Antibakterijske osobine i lako održavanje poda su izuzetno bitni faktori u mnogim javnim prostorima, naročito u objektima gde borave deca, bolesna i stara lica, kao i u prostorijama za fizičke aktivnosti i zdravstvenim centrima. Pored antibakterijkih osobina koje podovi treba da zadovolje, podovi moraju biti u potpunosti monolitni, bez radnih fuga koje mogu da predstavljaju kritična mesta gde se sakuplja nečistoća i time postaju pogodni za razvoj bakterija.

Potrebno je napraviti jasnu razliku u odnosu na podove namenjene za industrijske objekte gde je naglasak na mehaničku čvrstoću i tvrdoću podova usled očekivanog teškog saobraćajnog opterećenja. Sa druge strane, podni sistemi za javne objekte, naročito u školama, vrtićima, bolnicama i salama za fizičke aktivnosti ne smeju da budu tvrdi i neugodni za hodanje i ne smeju da predstavljaju dodatni rizik od povreda u slučaju padova.

Podni sistem MasterTop 1325
Podni sistem MasterTop 1325 / foto: Master Builders Solutions d.o.o.

Kompanija Master Builders Solutions ima u svom portfoliju više vrsta komfornih poliuretanskih podnih sistema namenjenih za javne objekte, koji pored funkcionalnih, zadovoljavaju i najstrože estetske zahteve, kao i zahteve u pogledu dugotrajnosti.

MasterTop 1325

– MasterTop 1325 komforni elastični poliuretanski podni sistem predstavlja idealan višenamenski podni sistem za sve javne prostore gde se zahteva udoban, monolitan, antibakterijski podni sistem koji se lako održava. Može se koristiti u svim prostorijama u javnim objektima, kao što su dnevni boravci, učionice, garderobe, kupatila, kancelarije, bolničke sobe, šok sobe i sl. Dodatno, MasterTop 1325 podni sistem umanjuje udarnu buku do 4 dB, što podni sistem premošćava statičke pukotine do 2 mm, tako se može raditi bez radnih dilatacija na veoma velikim površinama.

Podni sistem MasterTop 1325
Podni sistem MasterTop 1325 / foto: Master Builders Solutions d.o.o.

MasterTop 1327

– MasterTop 1327 je komforni, visokoelastični podni sistem sa umanjenjem udarne buke do 20 dB. Visokoelastični, masivni liveni poliuretanski sloj koji se nalazi u sendviču između prajmera i završnog sloja daje podu izuzetne osobine upijanja udarne buke, kao i premošćavanja pukotina. MasterTop 1327 podni sistem je namenjen za prostore gde se pored visoke higijene i udobnosti zahteva i umanjenje prenosa udarne buke; kao što su biblioteke, fitnes sale, teretane, prostorije za odmor, šok sobe, sobe za fizikalnu terapiju i sl. Podni sistem predstavlja odlično rešenje i za škole i dečije vrtiće, naročito u prostorijama koje su namenjene za odmor, igru i druge fizičke aktivnosti.

Podni sistem MasterTop 1327
Podni sistem MasterTop 1327 / foto: Master Builders Solutions d.o.o.

Zahvaljujući debljini koja iznosi i do 7 mm, pod odlično upija udare i u značajnoj meri umanjuje rizik od nastanka povreda u slučaju padova prilikom izvođenja raznih fizičkih aktivnosti. Pošto poseduje izuzetnu elastičnost, pod premošćava statičke pukotine i preko 2,5 mm (klasa A5), tako da se može raditi bez radnih dilatacija na izuzetno velikim površinama.

Estetske karakteristike poda

Svi naši komforni poliuretanski sistemi su UV stabilni i predstavljaju dugotrajno i održivo rešenje. Pored vrhunske funkcionalnosti, korišćenjem različitih poliuretanskih smola za završne slojeve, može se dobiti jedinstven i izuzetno atraktivan završni izgled poda.

Kombinacijom različitih boja i dekorativnih detalja, svaki pod postaje unikatan. Pored standardne RAL palete boja, podne sisteme nudimo u još gotovo 50 različitih boja grupisanim u kolekcijama Savannah, Urban Architecture, Exotic, Sensual Living, Smooth, Stars in Space, Blossom and Garden.

Master Builders Solutions logo

Master Builders Solutions d.o.o.
Omladinskih brigada 90V, Novi Beograd
T. +381 63 244 075
dejan.spasovski@mail.mbcc-group.com