Neophodan alat za renoviranje fasade

Poslovi gradnje i renoviranja zahtevaju brojne mašine, električne i ručne alate. Uz sve to dolazi i mnogo različitog materijala koji se koristi u čitavim procesima. Međutim, određeni građevinski poslovi mogu da budu i samostalno urađeni, ukoliko vam je sve oko građevine hobi i ako se razumete u poslove koji zahtevaju da budu odrađeni. Kada govorimo fasadi ona zahteva profesionalce kako bi bila dobro postavljena, kako bi sve bilo pravilno i kvalitetno urađeno. Međutim, ukoliko se ne radi o velikim površinama ili o određenim prepravkama, te njenom renoviranju, možete i samostalno sve završiti. Potrebno je samo da nabavite kompletan materijal i određen alat za renoviranje kako biste sve završili lakše i jednostavnije. A koji je to alat bez kojeg se ne može?

Pneumatski čekić za precizno skidanje

Pneumatski alat je nešto što je u ogromnoj meri olakšalo posao u sferi same građevinske profesije, pa ga nije loše koristiti ni kada iz hobija nešto radite ili samostalno popravljate. Prilikom renoviranja fasade, kada želite određeni deo da skinete, pneumatski čekić je definitivno deo profi alata koji ćete najviše voleti. Različiti modeli ove vrste čekića koristi se u različitim situacijama, od skidanja asfalta, betonskih greda, zidova, pa do skidanja fasade. Koji pneumatski čekić vam je potreban samim tim zavisi od namene i vaših potreba.

Ono što će vam pneumatski čekići omogućiti jeste da se brzo i lako rešite stare fasade ili njenog dela, budući da se redovno događa da nije potrebno kompletno renoviranje, već popravka isključivo jednog dela koji je bio podložniji vlazi, suncu i uopšte vremenskim uslovima i delovanjima. Pneumatski čekić vam u stvari omogućava da brzo pristupite renoviranju, što je kada se sve radi ručno nemoguće brzo započeti.

Bušilice su potrebne u svakom momentu

Drugi alat koji je ne neophodan, već bez kojeg nećete moći da funkcionišete jesu bušilice. Kada govorimo o vanjskim, zahtevnijim poslovima, onda su bolja opcija električne bušilice. Potrebno je samo da obezbedite napajanje električnom energijom. Uz pomoć njih lako ćete bušiti rupe u zidu, betonu, metalu, svakako i drvetu, a bušilica vam kasnije može poslužiti i za određeno brušenje i druge vrste poslova u kojima njeno korišćenje ubrzava proces rada i ono najvažnije, omogućava vam kvalitetniji rad.

Pištolj za penu

Pre nego pređemo na brojni ručni alat koji je potreban u procesu renoviranja fasade, ono što ne smemo zaboraviti da napomenemo jeste pištolj za pur penu. Kako je pur pena potrebna kao vezivno sredstvo između stiropora i zida, što je jedan deo izolacije i pripreme za fasadu, pištolj će vam omogućiti da ogromne zidove prekrijete i obložite stiroporom u svega nekoliko sati. Prilagođeni su brzoj i lakoj upotrebi, tako da u nekoliko sekundi izbacuju penu na stiropor koji je odmah spreman da se lepi na zid. Svaki vid ručnog izbacivanja pene bi bio mnogo komplikovaniji, teži i često nemoguć.

Ručni alat

Za kraj, kada nabrojim ono što je krupno u okviru alata, kao što je pneumatski čekić, kao što su pištolji za pur penu i bušilice, dolazi mnogobrojni ručni alat. Na ovom spisku se nalazi mnogo toga i teško je nešto ne zaboraviti, zato je najbolje da prilikom nabavke upitate i profesionalce šta je to šta se sve koristi. Jedan poseban deo su mašine ili aparati za sečenje stiropora, bušači za stiropor, brojne fangle, gletalice, mistrije, freze za utapanje tiplova u stiropor, voštane krede za obeležavanje, rajbne za stiropor, šmirgle za stiropor, konac za obeležavanje, strugači stiropora, špahle, različite vrste držača, kofe i korita za malter, a tu su još i metar za obeležavanje, labele, laserski obeleživači…

Alat za renoviranje, bušilica
Alat za renoviranje

Sam spisak ručnog alata je jako dug i nepredvidiv, pa će se verovatno i u toku samog posla javiti potreba za još nečim što bi vam olakšalo rad, kao što to radi krupan, električni ili alat koji radi pomoću komprese na vazduh.