Inovativni HAURATON proizvodi širom sveta

Inovativni HAURATON proizvodi širom sveta osiguravaju bezbednu odvodnju pravim putevima uz istovremenu zaštitu objekata. Više od 60 godina razvijamo i proizvodimo rešenja za površinsko odvodnjavanje i globalno ih uspešno plasiramo.

Nemačka međunarodna kompanija HAURATON je porodična kompanija koja uspešno posluje u industriji proizvodnje građevinskog materijala i koja razvija sofisticirane tehnologije i sisteme za menadžment otpadnih površinskih voda, njihov tretman i ekološku odvodnju i dreniranje već više od 60 godina. Na području upravljanja atmosferskim površinskim vodama kompanija je pozicionirana kao jedna vodećih na svetskom tržištu.

Osnovana je 1956. godine od strane g. Karla Haugera, kojom uspešno upravlja kao predstavnik 3. generacije osnivača. Sedište kompanije se nalazi na jugozapadu Nemačke u mestu Rastatt.

PRIMARNA DELATNOST KOMPANIJE JE PROIZVODNJA SISTEMSKIH REŠENJA ZA LINIJSKI PRIHVAT ATMOSFERSKIH VODA SA RAZLIČITIH POVRŠINA I NJIHOV TRETMAN ODNOSNO PREČIŠĆAVANJE.

U kontinuiranom procesu uspostavljanja koncepta novih brendova, sa proizvodnim programom orijentisanim ka internacionalnim tržištima i uz izlaženje u susret svim zahtevima koji se globalno nameću, HAURATON održava zdrav i stabilan rast.

„Iza nas je period u kojem smo bili posvećeni pre svega marketingu i uspostavljanju brenda, organizaciji internet – web stranica, prevodima brošura i tehničkih kataloga, a koji je zaokružen učešćem na Sajmu opreme i tehnologije za vodoprivredu, u okviru kojeg smo veoma uspešno predstavili kompaniju svim potencijalnim saradnicima“.

Elegancija u susret funkcionalnosti - FIBRETEC rešetka
Elegancija u susret funkcionalnosti – FIBRETEC rešetka

Važan segment u nastavku planiranih aktivnosti i postepene akvizicije dela tržišta predstavlja osnivanje ADRIA tima sa ciljem da oko sebe okupi sve zemlje Jadranske regije i bivših republika, kako bi svojim klijentima pružio još kvalitetniju uslugu razmenom iskustava i ideja sa tržišta koja egzistiraju u identičnim uslovima poslovanja. Ideja je da se uz punu podršku centrale stvori nezavisan i jak regionalni tim koji će svojim znanjem i međusobnom saradnjom, klijentima i poslovnim partnerima na lokalnim tržištima obezbediti stručnu i efikasnu podršku, verujemo na zadovoljstvo svih strana.

Altgate trg u Londonu

U 2018. smo uspeli da realizujemo i prvi projekat ugovaranjem isporuke naših sistema za prečišćavanje atmosferske vode za potrebe izgradnje najveće konvertorske stanice za napajanje električnom energijom u regionu – Kotor (Crna Gora), čiji je investitor japanska kompanija Toshiba.

HAURATON je svoja sistemska rešenja za površinsku odvodnju implementirao u veliki broj projekata širom sveta. Neki od njih su: Svemirska stanica (ESA – Evropske Svemirske Agencije) u Francuskoj Gvajani, stadion Luzhniki u Moskvi za potrebe odigravanja utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu, fudbalski stadion Marakana u Rio de Žaneiru (Svetski kup u fudbalu 2012), odvodnjavanje trkačkih staza F1 u Silverstonu (Velika Britanija) i Abu Dhabiju (UAE), regionalni distributivni centar kompanije Amazon u Dokansteru (Velika Britanija), aerodromi Heathrow u Londonu, Fraport u Frankfurtu, Instanbulu itd.

Mnogobrojne površine urbanih pešačkih zona, parkova i trgova u evropskim i svetskim metropolama ukrašene su upravo nekim od naših dizajnerskih rešenja poput METROPOLIS pokrivne rešetke koja je osim zadovoljavanja funkcionalnog aspekta, i vizuelno privlačna, sa sinusoidnim, asimetričnim linijama i oblicima koji „protiču“ kroz dizajn, inspirisana osnovnim elementima umetničkog pravca nastalog oko 1900. Jugendstil (nem. Jugend – „mladost“) i Art Deco.

NISKOGRADNJA

Izgradnja putne infrastrukture i industrijskih površina zahtevaju sisteme kanala koji podnose najekstremnija saobraćajna opterećenja. Sa FASERFIX i RECYFIX kanalima, HAURATON nudi proizvode koji ispunjavaju stroge zahteve specifičnih projekata poput aerodroma, kontejnerskih terminala, lučkih pristaništa, benzinskih stanica, logističkih centara, javnih površina sa frekventnim i teškim saobraćajnim opterećenjem i potrebom za velikim hidrauličkim kapacitetima.

OKOLINA

Planiranje okoline i uređenje terena nameću potrebu za različitim sistemskim rešenjima za odvodnju. Raznovrsnim programom koji obuhvata odvodnjavanje urbanih gradskih zona, javnih površina – trgova, parkova, privatnih prilaznih puteva, staza, dvorišta, terasa i bašti, HAURATON nudi savršen odgovor u vidu original RECYFIX kanala.

AQUA

Prirodna drenaža atmosferske vode gotovo više nije moguća usled sve veće gustine naseljenosti i sve manje slobodnih površina između stambenih i industrijskih objekata. Infiltracioni sistem HAURATON-a nudi inteligentno rešenje. Atmosferska voda se akumulira na mestu na kojem je lokalisana odnosno na mestu pada na površinu zemlje i postepeno se vraća u prirodni ciklus kruženja. Infiltracioni elementi se primenjuju u izgradnji ispod prometnih i industrijskih površina, kao i u stambenim naseljima ispod površina za parkiranje.

SPORT

HAURATON nudi poseban asortiman proizvoda za odvodnjavanje stadiona i sportskih terena, osmišljen prvenstveno za potrebe sportskih objekata. Kanali od reciklirane plastike su dizajnirani tako da sprečavaju eventualne povrede sportista. Istovremeno, svi proizvodi su u skladu sa međunarodnim standardima i zahtevima IAAF (Internacionalne Asocijacije Atletskih Federacija).

Za sve zainteresovane klijente kojim je potrebna asistencija pri rešavanju načina odvodnje atmosferske vode sa najrazličitijih površina, molimo Vas da nas kontaktirate putem naše internet stranice www.hauraton.rs – sa zadovoljstvom ćemo Vam se odazvati.

hauraton logo

HAURATON GmbH & Co. KG
Werkstraße 13, 76437 Rastatt, Germany
Boris Kovač
M +381 60 356 0025
boris.kovac@hauraton.com
Miloš Arnaut
M +381 60 356 0024
milos.arnaut@hauraton.com

www.hauraton.rs

Prethodni tekstIzolacija – Zatvorite krug štednje
Sledeći tekstŠta pomaže betonu da zadrži toplotu?