Linoleum – višenamensko podno „čudo“

Smeli i duginih boja, čićenje sa lakoćom i pristupačan za sve, linoleum je svakako odličan izbor za podove. Linoleum je veoma zabavna i jeftina podna obloga. Prodaje se u vidu pločica i ploča, može se reciklirati i uraditi u bio kom željenom stilu. Savršen je za visoko prometna područja i vlažne prostorije kao što su kuhinje i kupatila. Linoleum podovi mogu biti idealna zamena za drvo, pločice ili tepih. Ono što svi najviše vole kod linoleuma je njegova svestranost. Njegove boje i šare su ograničene isključivo na maštu.

Postavljanje linoleum pločica

Postavljanje linoleum pločica je odličan „Uradi sam“ projekat, koji može uštedeti novac, praveći pod potpuno novim. Kvalitetan odabir podne obloge u vlažnim područjima poput kupatila, može dodati smeliju notu da bi ste oživeli vaš prostor.

Paleta boja u kojoj se linoleum pločice javljaju, zauzima posebno mesto u vašem srcu, ukoliko odaberete najbolju varijantu. Linoleum dolazi u velikim listovima sa već utvrđenim bojama, čineći vaš prostor svetlijim i jedinstvenim. Savet je da ugradnju instalacije poda ne radite sami, već da se obratite profesionalcima.

Primena linoleuma

Linoleum se ne koristi samo u kupatilima i kuhinjama. To je idealan materijal za spavaću sobu deteta, naročito ukoliko želite da kreirate pod koji je razigran. Igraonice, sobe potkrovlja i prostorije u podrumu, velike su oblasti u kojima se postavlja pod od linoleuma. Takav pod je lak za održavanje, lagan za hodanje i skoro neuništiv, pa je zagarantovan dug život njegove eksploatacije.