Inovativni eko – prijateljski podovi

U vremenu inovacija, pronađena je i ona koja rešava problem plastičnih kesa koje narušavaju balans životne sredine iz dana u dan i zagađuju planetu. Ideja je potekla od jednog člana Akademije socijalnih inovacija koja se nalazi u Ugandi.

Značenje „Jangu“

Kao naziv za organizaciju, izabrana je reč iz Lugande, jedan od najčešćih lokalnih jezika u Ugandi . Reč „Jangu“ se može bukvalno prevesti na „ovde“. Cilj je da se ljudi ohrabre da upoznaju druge kulture, da se približe jedni drugima i ne dozvole sebi da se upravljaju stereotipima.

„Jangu“ takođe znači „približiti do tačke dostizanja“. Kroz organizaciju i realizaciju obrazovnih sponzorstava, Jangu ne samo da želi da obezbedi deci obrazovanje i tako im pruži šansu za budućnost, ali takođe želi i da ponudi mogućnost da se upoznaju različite kulture.

Teraco od plastičnih kesa i školjki

Ovaj pod je isplatljiv, izdržljiv, izgleda sjajno i čuva životnu sredinu od plastičnog otpada. Budućnost podova je u proizvodima koji podržavaju zdravo kućno okruženje. Oni su sigurni i samoodrživi, i ispunjavaju zdravstvene standarde propisane sertifikatima nezavisnih organizacija. Sertifikati su od izuzetne važnosti za potrošače, da bi stekli poverenje u proizvode i samu kompaniju.

Sama inspiracija za podni dizajn laminatnih podova je u igri svetlosti, mednim tonovima, foajerima i hodnicima. Svetlo drvo u tonovima bele boje i sive, poput senki, otvaraju prostor i pružaju osećaj prostranosti i komfora. Zlatni tonovi poda, nameštaja i ostalih dekorativnih kućnih elemenata, uzrokuju „žamor“ i aktivnost, pre svega vizuelnu u pojedinim delovima prostorija. Međuprostori zahtevaju vašu pažnju.

Zašto baš odabrati laminat?

Zato što je dugotrajan, lako se renovira i imitira izgled tvrdog drveta i osećaj hodanja po drvenom podu po vrlo niskoj ceni. Direktno opterećenje laminatne površine su imune na prosipanje, ogrebotine, mrlje i bleđenje. Laminat direktno postavljen preko suvog betona, drvene podloge i druge vrste poda, lako se može renovirati.