Podne lajsne

Profilisane letvice – lajsne, imaju ukrasnu i zaštitnu ulogu: paneli, lamperija i jednostavne prečke jesu vrste štitnika koji i vizuelno oblikuju prostor. Lamperija prirodnim izgledom doprinosi toplini kutka i štiti zidove od habanja. Podne i pervaz lajsne za vrata obezbeđuju ukrasnu završnu obradu, a manje letvice se često koriste za detalje na policama za knjige i na garderoberima, kao i na panelnim vratima ili zidovima.

Parket lajsne
Slika 2 – Parket lajsne

Podne lajsne

Predstavljaju ukrasnu i zaštitnu ivicu na spoju zida i poda. Pervaz lajsna obezbeđuje ukrasni spoj između dovratka i zida i tanja je od podne lajsne slične veličine. Profilisane letvice od MDF-a alternativa su drvenim. Otporne su na vlagu ali nisu podložne pucanju, nemaju čvorove i mogu se savijati do izvesne mere, pa se lakše prilagođavaju neravnim površinama.

Ugaone trake
Slika 3 – Ugaone trake

Lajsne za laminatne podove

Rade se u deset profila i u preko 30 različitih dekora. Table MDF-a se režu na dgovarajuću širinu, a zatim se profiišu na četvorostranim mašinama. Nakon toga, na specijalnim mašinama za oblaganje profila i uz pomoć lepka na temperaturi od 200 stepeni oblažu se odgovarajući profili lajsni melaminskom folijom u tridesetak različitih dekora.

Dekorativni formatizeri
Slika 4 – Dekorativni formatizeri

Osnovni uslov koji se mora poštovati prilikom ugradnje lajsni je da su prostorije suve tj. da nema vage u podu i zidovima.

Drvene parket lajsne

Parket lajsne se izrađuju od drveta smreke sa izraženim prirodnim imperfekcijama drveta i furnirane su prirodnim furnirom u preko šezdesetak drvenih dekora i četiri profila koji prte najsavremeniji dizajn parketa. Završnim lakiranjem UV lakovima poštuju se najsavremeniji zahtevi.  

Formatizeri

PVC formatizeri pružaju potporu i daju čvrstinu najranjivijim mestima izmedju poda i zida na mestu gde se podna obloga koristi za kreiranje lajsne..Lako se postavljaju lepljenjem i održavaju.Obično se koriste sa završnim lajsnama.
Novi tip podne lajsne pod imenom “Paint It“.

Podne lajsne “PAINT-IT”
Slika 5 – Podne lajsne “PAINT-IT”

Ova podna lajsna se koristi kod laminatnih podova, parketa, pločica, tapisona ili nekih drugih podnih obloga. Specifičnost ove MDF lajsne u odnosu na klasične za laminate jeste da je presvučena specijalnom  folijom koja se može bojati akrilnim bojama. Ova mogućnost bojanja usklađuje lajsne sa podnim oblogama, zidovima ili nekim drugim detaljima u interijeru.

Prethodni tekstTeks – tekstilni dizajn pločica
Sledeći tekstKako je pravljen bazen u Kombank Areni