Podne lajsne

Profilisane letvice – lajsne, imaju ukrasnu i zaštitnu ulogu: paneli, lamperija i jednostavne prečke jesu vrste štitnika koji i vizuelno oblikuju prostor. Lamperija prirodnim izgledom doprinosi toplini kutka i štiti zidove od habanja. Podne i pervaz lajsne za vrata obezbeđuju ukrasnu završnu obradu, a manje letvice se često koriste za detalje na policama za knjige i na garderoberima, kao i na panelnim vratima ili zidovima.

Podne lajsne

Predstavljaju ukrasnu i zaštitnu ivicu na spoju zida i poda. Pervaz lajsna obezbeđuje ukrasni spoj između dovratka i zida i tanja je od podne lajsne slične veličine. Profilisane letvice od MDF-a alternativa su drvenim. Otporne su na vlagu ali nisu podložne pucanju, nemaju čvorove i mogu se savijati do izvesne mere, pa se lakše prilagođavaju neravnim površinama.

Lajsne za laminatne podove

Rade se u deset profila i u preko 30 različitih dekora. Table MDF-a se režu na dgovarajuću širinu, a zatim se profiišu na četvorostranim mašinama. Nakon toga, na specijalnim mašinama za oblaganje profila i uz pomoć lepka na temperaturi od 200 stepeni oblažu se odgovarajući profili lajsni melaminskom folijom u tridesetak različitih dekora.

Osnovni uslov koji se mora poštovati prilikom ugradnje lajsni je da su prostorije suve tj. da nema vage u podu i zidovima.

Drvene parket lajsne

Parket lajsne se izrađuju od drveta smreke sa izraženim prirodnim imperfekcijama drveta i furnirane su prirodnim furnirom u preko šezdesetak drvenih dekora i četiri profila koji prte najsavremeniji dizajn parketa. Završnim lakiranjem UV lakovima poštuju se najsavremeniji zahtevi.  

Formatizeri

PVC formatizeri pružaju potporu i daju čvrstinu najranjivijim mestima izmedju poda i zida na mestu gde se podna obloga koristi za kreiranje lajsne..Lako se postavljaju lepljenjem i održavaju.Obično se koriste sa završnim lajsnama.
Novi tip podne lajsne pod imenom „Paint It“.

Ova podna lajsna se koristi kod laminatnih podova, parketa, pločica, tapisona ili nekih drugih podnih obloga. Specifičnost ove MDF lajsne u odnosu na klasične za laminate jeste da je presvučena specijalnom  folijom koja se može bojati akrilnim bojama. Ova mogućnost bojanja usklađuje lajsne sa podnim oblogama, zidovima ili nekim drugim detaljima u interijeru.

Prethodni tekstTeks – tekstilni dizajn pločica
Sledeći tekstKako je pravljen bazen u Kombank Areni