Kakve se sve vrste završnih podnih premaza mogu naći danas na tržištu?

Metalne podne obloge  – Metalne podne obloge su opcija kako da na veoma egzotičan način izgleda Vaš parket. Ovi podovi mogu koristiti jasne smese, a transparentniji podovi mogu biti obojeni bilo kojim metalnim prahom. Ovi premazi stvaraju sjaj i mogu da sadrže različite boje i vizuelne efekte. Neki čak imaju lep trodimenzionalni izgled koji daje iluziju vulkanskih kratera, talasa, vrtloga reke itd.

Epoksi visokih performansi ili poliuretanska smola visoke čvrstoće čine podove izuzetno izdržljivim. Oni su isto tako otporni na ulja, soli, hemikalije, kiselinu, vodu i kompatibilni su sa bilo kojim drugim epoksidnim podovima visokih performansi. Održavanje je lako, a količina svetlosti koju reflektuju je izuzetna zbog sjajne prirode same površine.

Betonske podne obloge

Za mnoge vlasnike kuća i dizajnere, glavna prednost betonskih podova je ogromna svestranost. Ne samo da su betonski podovi obojene već mogu biti prekriveni završnicom koja podseća na pločice ili mermer. Nijedan drugi podni materijal nema toliko neograničenih opcija niti mogućnosti za stvaranje prilagođenih izgleda dizajna kao betonske podne obloge.

Tradicionalna dekorativna završna obrada za podove koja napreduje iz dana u dan u materijalima i tehnikama dovedena je do vrhunskog izgleda.

Samorazlivajuće podne obloge

Pre desetak godine ove podloge nisu postojale ni kao ideja Danas uživaju sve veću popularnost zahvaljujući  svom atraktivnom i efektnom izgledu.

Dekorativni parket nije samo slika, to je umetnost velikh razmera koja radikalno menja predstavu kako bi trebala izgledati jedna podna obloga.  Dekorativni 3D podovi su jedna od najmodernijih varijanti  unutrašnje dekoracije u bilo kojoj prostoriji.

Pored njihovih dekorativnih zasluga, sve podne obloge se lako održavaju ukoliko se pravilno primenjuje podna obloga. One mogu da izdrže korake, otporne su na fleke i vlagu, i ne gaje  grinje plesni, alergene ili prašinu.