Teme: postavljanje

Priprema podloge - nivelacija

Priprema podne obloge – izravnavanje

Da bi parket u poslovnom ili stambenom prostoru izgledao savršeno, potrebno je isplanirati svaki detalj pre postavljanja same obloge. Kvalitetna priprema podloge omogućuje maksimalnu...
Vodootporni laminat

Vodootporni laminatni pod

O vodootpornom laminatu se često raspravlja, ali se retko viđa. Da li postoji? Ako je tako, gde?
Laminat zbog svog sadržaja drveta, nije idealno za okruženja u kojima je prisutna vlaga, kao što su kupatila ili podrumi. Vodootporni laminat koji je u potpunosti izrađen od plastike, omogućava vam postavljanje ovog proizvoda na mestima izloženim vlagom.

Linoleum za enterijer vaše kuhinje

Linoleum – višenamensko podno „čudo“

Smeli i duginih boja, čićenje sa lakoćom i pristupačan za sve, linoleum je svakako odličan izbor za podove. Linoleum je veoma zabavna i jeftina podna obloga. Prodaje se u vidu pločica i ploča, može se reciklirati i uraditi u bio kom željenom stilu. Savršen je za visoko prometna područja i vlažne prostorije kao što su kuhinje i kupatila. Linoleum podovi mogu biti idealna zamena za drvo, pločice ili tepih.

Enterijer trpezarije sa dnevnom sobom

Akvastep laminat u Vašem domu

Laminat je moderna i elegantna podna obloga, koja se brzo razvija. Glavne osobine koje laminat čine podnom oblogom iz snova su udobnost, funkcionalnost i privlačnost njegovog izgleda. Laminatni podovi su pogodni za podno grejanje.

Dekorativni zid od opeke

Dekorativni zid od opeke

Jedan od zanimljivih načina dekoracije zidova u enterijeru jeste u vidu listela na zidovima koje izgledaju kao opeka. Dekorativna opeka je prirodan, pečeni proizvod od gline koji se koristi u enterijeru i eksterijeru, na stabilnim, ravnim, i suvim površinama. Zidovi od opeke imaju najbolji efekat ukoliko se direktno osvetle.

Izolacija podnih dasaka

Ponuda resenja sendvič podova – S-BOARD FLOOR


Sendvič sistem podova predstavlja sveobuhvatnu liniju proizvoda namenjenih za obnovu i polaganje novih podova. To uključuje samoravnajući pod i vodootporne supstance, boje za podove i sofisticirane lepkove za postavljanje parketa. S - BOARD sistemi koriste se za površinsku obradu unutrašnjih podova. Oni su osnova plutajućih podova, parketa, kaldrma itd. Njihova upotreba je efikasna posebno u slučaju instalacije podnog grejanja, jer sprečavaju gubitak toplote i značajno povećavaju temperaturu poda nakon njenog uključivanja.

Šta ne smemo da zaboravimo na temu postavljanja pločica

Kako izabrati i postaviti keramičke pločice?

Keramičke pločice su specifičan materijal namenjen za oblaganje nedovršenih podova i zidova. Kao građevinski materijal nisu grube kao cigla i malter, u njih je uložen rad na ostvarivanju estetskog efekta kakav pruža korisniku prostora u koji se postavlja. Krajnji korisnici najčešće nisu eksperti ali su oni ti čija odluka je najvažnija kod odabira i kupovine pločica, i njihova uloga je najbitnija kod planiranja površina koje će biti obložene pločicama.

Vodootporni laminat

Ugradnja ili postavljanje laminata – Uradi sam!

Postavljanje laminata je jedna od stvari koju, uz malo truda, možete uraditi i sami, i uštedeti novac. Na samom početku očistite površinu na koju ćete postaviti laminat. Generalno, laminat nije preterano zahtevna podna obloga i lako se postavlja po sistemu „uradi sam“. Moguće ga je postaviti na stari parket, daščani pod, linoleum, PVC pod, OSB ploče, brušeni kulir i slično, važno je da podloga bude suva i relativno ravna.

Pročitajte još :