Dizajn industrijskih podova

Šta izaziva inspiraciju za dizajn industrijskih podova? Masivne boje i dezeni, raznolikost boja, završnice itd. Kvalitet komercijalnih i industrijskih podova zavisi od njihove estetike, otpornosti na klizanje i drugih visokih performansi. Što više arhitekte i dizajneri enterijera istražuju i otkrivaju, to sve više dekorativni smolasti podovi nude klasičnu lepotu, kreativnu fleksibilnost i vrednost koju klijenti traže.

Opcije podnog dizajna

Neke od opcija dizajna su „Lažna Mrlja“ koja ima sjaj od obojenog betona ponašajući se kao industrijski pod. Raznobojne mešavine dostižu estetiku vrhunsog terrazzo-a bez obimnog i dugog održavanja. Obojene kvarcne mešavine mogu ličiti na prirodni granit, ili biti jedinstvene. Bez obzira na vaše ideje betonskih podova, u ponudi su na tržištu neograničene, lako prilagodljive mešavine, kao i najrazličitije mogućnosti dizajna, a sve u korist dugotrajnosti podnog sistema. Nekolicina na tržištu je ekspert za podudaranje boja, tonova i nijansi, koje će učiniti vaš dizajn objekta jedinstvenim – i to za mali, iili skoro nikakav trošak. Visoki sjaj ili satenska završnica poda – Florock su visokih performansi i dolaze u različitim nivoima sjaja koji odgovaraju kreativnoj viziji i željenim opcijama klijenata.

 

Inspiracija podnog dizajna

Kada izaberete optimalne boje, mešavine, teksture i nivoe sjaja koji su savršeni za vaš prostor, možete doneti odluku kako će se oni koristiti na celom spratu. Neka od razmatranja i pitanja koja se eventualno javljaju su: „Gde će se postaviti svaka boja i mešavina? Hoćete li iskoristiti podni dizajn da naznačite u objektu radne površine ili šemu saobraćaja? Da li ćete navesti upotrebu podnih traka kojima se definiše ili naglašava? Da li će vaše specifikacije uključiti i prilagoditi crtež podnom obrascu? I na kraju, da li vaš klijent želi logo svoje firme ili neku drugu poruku ugrađenu u podu?“

Toliko kreativnih opcija čine parket dizajn tako zabavnim! I najbolja stvar je u tome da industrijski podovi ne zahtevaju posebnu negu ili održavanje. Dobijate neverovatnu fleksibilnost za sproveđenje estetike, trajnost i visoke performanse. To je ono što čni pravu vrednost poda.