Tarkett – Pravo rešenje za školske podne površine

 BEOGRAD – 27. maja, 2015. godine – Podovi u školama, u kojima deca dnevno borave više sati dnevno, ključan su element higijenskih standarda koje mora da ispuni jedna obrazovna ustanova. Školski nameštaj, podovi i obloge imaju važnu ulogu u pravilnom rastu, razvoju i fizičkom zdravlju učenika.

Kod odabira podnih obloga, školska uprava je obično u potrazi za bezbednim, trajnim i otpornim rešenjima, dok se pored toga sve više razmišlja o kreiranju kreativnog, modernizovanog okruženja, pogodnog za učenje i podsticanje produktivnosti dece.

Kompanija Tarkett se bavi proizvodnjom podova izuzetno visokog kvaliteta
Jedini proizvođač u Srbiji koji može da ponudi sve vrste podnih obloga za sve tipove obrazovnih ustanova: obdaništa, predškolske ustanove, škole i fakultete, jeste kompanija Tarkett koja se bavi proizvodnjom podova izuzetno visokog kvaliteta. Tarkett je multinacionalna kompanija koja je prisutna na svetskom tržištu već 130 godina, a u Srbiji, u Bačkoj Palanci (od 2004.) gde poseduje proizvodni pogon u kojem se izrađuju kolekcije za ceo region Istočne Evrope.

Tarkett je multinacionalna kompanija

Najpraktičnija podna obloga je linoleum
Tarkett podne obloge sadrže površinska ojačanja koja sprečavaju habanje, olakšavaju održavanje i obezbeđuju dugotrajnost i očuvanje kvaliteta poda, zbog čega su veoma pogodne za školske učionice, kabinete, fiskulturne sale.

Najpraktičnija podna obloga je linoleum, zbog uklapanja u različite vrste enterijera. Tarketova kolekcija linoleuma „Etrusco“ je 100 % ekološki pod, koji je jednostavan za održavanje, a nema potrebe za voskiranjem tokom čitavog njihovog veka trajanja.

Pri odabiru podova za škole, važno je da on ne proizvodi buku i da je zvučni efekat, odnosno stepen buke koji podovi proizvode minimalan.

Kompanija Tarket i za to ima rešenje, a to je vinil podloga „Tapiflex Excellence 65”, koja zahvaljujući zaštitnom sloju nudi izvrsnu otpornost na ulegnuća, trenje i habanje.

Vinil podloga „Tapiflex Excellence 65”

Pored učionica, podloga je jedan od ključnih faktora u fiskulturnim salama, pa je pravilan odabir imperativ. Tarkett i u tom segmentu nudi modernizovane podove, koji ublažavaju posedice pada, ne klizaju se, pa su time i manje opasni za mlade sportiste. Tako da primer, sportski vinil je dobro rešenje jer garantuje veliku udobnost i bezbednost dece u slučaju padova, a da je pri tome vrlo ekonomičan.

1013-OS-Mionica-8

Treba imati u vidu da pogrešno izabran pod, može doneti mnogo štete korisniku, jer obično iziskuje velike troškove održavanja i stalne popravke. Za one koji nisu sigurni u odabir najbolje podloge, Tarkett pruža i mogućnost konsultacija sa stručnjacima u Tarkett Akademiji.

OŠ „Milan Rakić” u MioniciJedan od dobrih primera u SrbijiJedan od dobrih primera u Srbiji, škola, čiji đaci imaju priliku da uživaju u Tarkett podovima, je OŠ „Milan Rakić” u Mionici. Škola je za jednu svoju učionicu, kao pobednik Tarkett nagradnog konkursa „Učionica iz snova“, osvojila vinil podnu oblogu, što je njenim đacima omogućilo da danas imaju kvalitetniju nastavu.

Pobednik Tarkett nagradnog konkursa „Učionica iz snova“

www.tarkett.rsTarkett SEE
Industrijska zona bb, 21400 Bačka Palanka
T. +381 21 7557 649
F. +381 21 7557 637
E. info.trade@tarkett.com
W. www.tarkett.rs