Kontraverzna primena podova od plute u kuhinjama i kupatilima

Postoji mnogo kontraverzi oko podova od plute postavljenih u kuhinjama i kupatilima. Čini se da su pločice zalepljene lepkom na podu kupatila odlična ideja. One su tople i otporne na vodu. Da li to onda znači da podovi od plute u kupatilima ne mogu biti jednako dobra ideja?

Jedna od najvećih briga je propuštanje vode. Toalet pričvršćen na plutajući pod će ometati sposobnost poda da se širi i skuplja. Svako curenje po podu toaleta može dovesti vodu do mesta gde je pluta zalepljena. Ovo može dovesti do njenog bubrenja i pucanja. Možete lako uživati u podovima od plute u kupatilima samo ako ažurno brišete prosutu tečnost sa poda. U suprotnom oni ne mogu biti dobar izbor.

Ljubitelji plute

Ukoliko Vam fali nešto u kuhinji da razbije bele ormare, bele pločice ili bele zidove, pluta je pravi izbor. Prijatna je za hodati po njoj i lako se čisti. Takođe, vrlo je izdržljiva. Prilikom pomeranja kuhinjskih elemenata ne grebe se i ne haba.

Ukoliko nemate stajaću vodu na podovima, sve je u redu sa vašim podom u kuhinji. Česte štete na podovima od plute izazvane su greškama u mašini za pranje sudova. Mašina za pranje suđa može poplaviti čitavu prostoriju i tako uništiti najveći deo poda. To je svakako nešto što treba uzeti u obzir ukoliko volite ove podove u vašoj kuhinji.

Proizvođači

Proizvođači se biraju prema tome da li se proizvod koristi u kombinaciji sa zaptivnim spojevima na podu. Pomoću njih se poboljšava zaptivenost. Kako pluta savršeno legne u predviđeno mesto, nije potrebna nikakva dodatna zaštita. Ukoliko neko želi pojačati podnu oblogu za svaki slučaj, moguća je i dodatna zaštita.

Prethodni tekstGradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić otvorio naučno-stručnu konferenciju „SFERA 2017: Tehnologije betona“
Sledeći tekstPutevi budućnosti – Solarni paneli umesto asfalta