Koja podna obloga je najbolja za podno grejanje?

Većina sistema podnog grejanje podrazumeva postavljanje grejne prostirke na podlogu a zatim pokrivača preko njega.

Popularnost podnog grejanja

Ova vrsta električnog grejanja je dostupna a tržištu već više od 60 godina, naročito u Skandinaviji, a postaje sve popularnija i u ostalim delovima širom zemlje zbog svoje efikasnosti i smanjenih troškova. Za razliku od drugih sistema grejanja, električno podno grejanje funkcioniše bez pokretnih delova ili izloženih grejnih elementa. To je nevidljiv i nečujan sistem grejanja.

Materijali za podno grejanje

Ispod mnogih vrsta materijala možete staviti nisko temperaturni podni toplotni sistem.

Pod od mekog drveta,samo je jedan od primera materijala za podno grejanje. Posebnu pažnju treba obratiti pri navođenju širine ploče i debljine.

Masivni pod napravljen je od slojeva drveta vezanim lepkom pod intenzivnom toplotom i pritiskom.  Laminatne ili vinilne podne obloge mogu imati dobre performanse. Ovi proizvodi se mogu zagrejati i ohladiti brzo u odnosu na kamen ili drvo.

Tepih se takođe može koristi sa podnim grejanjem.

Najbolji materijali koji se mogu koristiti sa podnim grejanjem, prema proizvođačima  su kamen ili keramičke pločice, jer najefikasnije prenose toplotu.

Bilo koji materijal da odaberete, važno je da proverite koliku maksimalnu temperaturu podna površina može podneti kako bi se osiguralo da je proizvod pogodan za upotrebu u kombinaciji sa podnim grejanjem.

Takođe, treba povesti računa o profesionalnoj ugradnji podnog grejanja, jer u suprotnom, može doći  do požara ili strujnog udara.