Ovalna tehnologija cevi

Budući das u troškovi grejanja u današnje vreme sve veći, javlja se potreba za alternativnim načinom grejanja kao što je to podno grejanje.

Visoko efikasni proizvodi se savršeno uklapaju bilo da je reč o rekonstrukciji objekta ili njegovog zgrade. Ne postoje ograničenja sa podnom oblogom ni prostorom koji želite grejati.

Euroval podno grejanje
Slika 2 – Euroval podno grejanje

Ovalne cevi

Cevi predstavljaju jedinstveno tehnološko rešenje za podno grejanje koje je eliptičnog oblika. U poređenju sa podnim grejanjem okruglog oblika postoje prednosti: optimalnu širinu cevi zidova, dobar prenos toplote, visoku nosivost, lakše i ravnomernije zagrevanje spratova i jednostavnu montažu.

Ovalne cevi se proizvode u skladu sa najvišim standardima za kvalitet. Izuzetno su otporne na toplotu, primenjuju najnoviju tehnologiju ekstrudiranja i omogućavajui stabilnost sistema tokom životnog veka jedne kuće.

Postavljanje podnog grejanja
Slika 3 – Postavljanje podnog grejanja

Dobra iskustva sa ovalnom tehnologijom cevi  pruža garanciju od 15 godina.

Podno grejanje

Podno grejanje je vrlo ekonomičan vid grejanja, jer se sam process odvija na veoma niskoj temperaturi. Velika grejna podna površina obezbeđuje ravnomernu raspodelu temperature u pravcu od poda ka plafonu. Pod se greje na temperaturi od 21 do 28ºC. Sistem podnog grejanja obezbeđuje najoptimalnije grejanje koje je prilagođeno ljudskom organizmu.

Podno električno grejanje
Slika 4 – Podno električno grejanje

Primena

Kupatila i kuhinje su prostorije koje upotrebljavate prema potrebi pa ih je najefikasnije zagrevati sistemima brzog podnog grejanja.