Zašto podno grejanje?

Zbog svojih izuzetnih osobina, danas se podno grejanje sve više koristi u građevinskoj praksi. Njegova najveća prednost je idealan temperaturni osećaj – prijatna temperatura od poda do plafona. Zato se podno grejanje smatra posebno prijatnim i zdravim.

Nema podizanja prašine
Tim Izolirka d.o.o. – ploče za podno grejanje

Ne treba zanemariti ni troškove grejanja, jer se kod podnog grejanja postiže isti osećaj toplote kada je prosečna sobna temperatura niža za 1-2°C nego kod radijatorskog ili konvektorskog grejanja, pa je stoga i ušteda na energiji oko 6 -12%.

Tim Izolirka postavlja podno grejanje
Tim Izolirka hram Sv. Save

Osim toga, gubici toplote prilikom provetravanja su manji nego kod prostorija kod kojih su grejači tela smešteni ispod prozora. Kod podnog grejanja celu podnu površinu treba smatrati jednim jedinstvenim grejnim telom. Već kod relativno niske temperature podne površine od oko 23°C zagreje se ukupni prostor koji se greje, zavisno od spoljne o temperature, na željenih 20°C.

Nema isušivanja vazduha
Tim izolirka d.o.o. ploče za podno grejanje

Podizanje prašine je vrlo malo, što je pak kod radijatorskih tela neizbežno, a nema ni isušivanja vazduha.

Velike su prednosti podnog grejanja:

  • ravnomerna raspodela temperature u prostoriji
  • mala brzina kretanja vazduha u prostoriji
  • nema podizanja prašine
  • viša relativna vlaga u vazduhu
  • ušteda energije
  • više slobodnog prostora u prostoriji jer nema vidljivih grejnih tela

 U našem prodajnom aortimanu možete naći veliki izbor ploča za podno grejanje. Bilo da imate kancelariju, garažu, poslovni prostor ili halu.

Tim Izolirka

TIM IZOLIRKA d.o.o. Šid
Branka Erića br.7, 22240 Šid, Srbija,
tel.: 022 710 666, fax: 022 710 633

DISTRIBUTIVNI CENTAR BEOGRAD
Surčinska 11f, Ledine,
tel.: 011 2260 129, 2260 382
e-mail: tim@izolirka.net, www.timizolirka.rs

Prethodni tekstPriprema dekinga u vašem dvorištu
Sledeći tekstEURO 2016 igraće se na Tarketovoj hibridnoj travi
Kompanija Fragmat S d.o.o. je osnovana 1992. godine, a danas posluje u nekoliko zemalja u regionu, uključujući Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju. Njihov asortiman proizvoda uključuje razne vrste hidroizolacionih i termoizolacionih materijala, lepila za keramičke pločice, tečnih estriha, fasadnih sistema, te mnogih drugih proizvoda namenjenih gradnji i obnovi objekata. Fragmat S d.o.o. je usmeren na proizvodnju i distribuciju visoko kvalitetnih proizvoda koji su prilagođeni specifičnim potrebama klijenata. Kompanija se može pohvaliti dugogodišnjim iskustvom, stručnošću i inovativnošću.