Grejne trake da njima štedite i struju i prostor

Dolazi zima duga i hladna. Ustvari, jutros se činilo da je već stigla, barem bih rekla po smrznutim nosevima i grebanju po šeferki ljudi koji su jutros kretali na posao. Elem, jedino što nas pokreće je činjenica da ćemo se negde ugrejati i za neko grejno telo „zalepiti“. Sada je , doduše, kasno, za bilo kakve radove koji se tiču podnog grejanja, dodatne izolacije i svih tih velikih radova koji se ne rade na minusu.

Ipak, osim tepiha, dodatno vas mogu ugrejati i tzv. Grejne trake. One postoje i mogu se uraditi ne samo kao dodatno podno grejanje, već postoje i one za zidno, plafonsko ili kombinovano grejanje. Najpre, grejne trake predstavljaju vrlo povoljan način grejanja, što će se na duže vreme odraziti na Vaš kućni budžet – ušteda energije je čak 40%! Kvarovi koji se dešavaju su vrlo retki, a za redovnim održavanjem nema potrebe. Deluje bajkovito, zar ne?

Ono što je još velika prednost u odnosu na neka druga grejanja, grejne trake ne zahtevaju  kotlarnicu, skladište energenata, ni dimnjak, a regulacija je direktna, za svaki prostor posebno. Zatim, grejanje na grejne trake je izuzetno funkcionalno – štedi prostor do 10% i apsolutno ne smeta uređenju bilo kojeg prostora. Najzad, ali ne manje važno, sa grejanjem na grejne trake nema buke, neugodnih mirisa, niti kovitlanja prašine i drugih alergena.  One se vrlo jednostavno i brzo postavljaju na sve vrste podova.

Naročito su otporne i izdržljive i svakako su dugotrajno rešenje za Vaše kućno grejanje – garancija je 20 godina! Taman dok ne isplatite stambeni kredit. Posle možete I njih menjati, biće novca. Za one koji se boje I bolesti, niti im prijaju jako visoke temperature I suv vazduh, dobra stvar je što grejne trake nemaju negativnih uticaja na krvotok iz razloga što je potrebna niska temperatura da bi se ugrejao prostor . Ako živite u garsonjeri ili manjem stanu, možda da ipak odaberete ovakvo grejanje jer nema radijatora da vam “kradu prostor”.

Za sada, deluje idealno, pa ako ste baš ove godine dobili novog člana porodice zbog kojeg treba da vam bude toplije u stanu i bez dodatnog podizanja prašine, grejne ploče su pravi izbor. Raspitajte se već ovih dana i organizujte ljude koji će vam pomoći. I vi imate prava na Deda-mraza, zar ne?

Prethodni tekstPodovi u ugostiteljskim objektima – Usklađivanje atraktivnog sa propisima
Sledeći tekstTekstilni podovi – Topla, udobna i izdržljva solucija