Da li je podno grejanje luksuz ili potreba?

Razvojem tehnologije, a posebno sistema električnog podnog grejanja grejnim kablovima, cena instalacije podnog grejanja postala je dostupna velikom broju korisnika. Električno podno grejanje ne zahteva posebne konstrukcije poda za instalaciju i može se postaviti u svim prostorima u Vašem stanu ili kući. Postavlja se jednostavno u bilo koji prostor bez obzira da li ostale prostore grejete podnim grejanjem ili na neki drugi način.

U odnosu na druge tipove grejanja podno grejanje ima dve glavne prednosti. Zbog prirode ljudskog organizma i perifernih sudova nogu, koji su najudaljeniji od srca, osećaj hladnog i toplog dolazi od nogu. Kriva podnog grejanja najviše odgovara termičkim potrebama ljudskog organizma tako da se isti efekti grejanja postižu sa manjim utroškom energije. Velika grejna površina i niska temperatura, kojom podno grejanje greje obezbeđuju da je razmena temperature u vazduhu spora tako da ne dolazi do podizanja prašine sa poda bez obzira koja vrsta poda je u pitanju. Koliko puta ste hteli nešto staviti ispod prozora, a niste mogli jer se baš tu nalazi radijator. Kod podnog grejanja sav prostor Vam je na raspolaganju.

Veoma je važno da odaberete podno grejanje koje najbolje odgovara Vašim potrebama. Za prostore u kojima se stalno boravi i koji zahtevaju stabilnu temperaturu bez obzira na trenutne vremenske uslove preporučujemo sisteme grejanja koji akumuliraju toplotu i ugrađuju se direktno u košuljicu. Preporučujemo kablove tipa VCD snage sa 10 ili 17 W/m2 dužnom i instaliranu snagu od 70 do 100 W/m2 grejne površine.

Za prostore koji zahtevaju brzo grejanje i koje želimo da koristimo i u periodima kada ne vladaju zimski uslovi Rovex Inženjering ima u ponudi grejne mreže od 1 m2 do 12 m2 i snage od 100 W i 160 W/m2 koji se polažu direktno u lepak ispod pločica. Pravilno podešenom temperaturom postižete ugodan osećaj prilikom boravka u prostoru a ujedno i štedite električnu energiju. Više modela termostata od elektronskih do WiFi koje Vam nudimo daju Vam mogućnost da optimalno grejete Vaš prostor uz optimalno korišćenje električne energije.

Električno podno grejanje izrađuje se od najkvalitetnijih materijala, bez pokretnih delova ne zahteva nikakvo održavanje tokom eksploatacije. Garancija proizvođača za ove sisteme je 20 godina ukoliko instalaciju izvodi kvalifikovano osoblje, a životni vek preko 30 godina.

Ukoliko gradite nove objekte ili rekonstruišete postojeće predlažemo Vam da posetite naš sajt www.rovex.rs ili da se posavetujte sa našim stručnjacima na telefon 011-3115208. Ukoliko znate šta Vam je potrebno posetite naš sajt www.rovex-grejanje.com i online možete naručiti svu potrebnu opremu.

Tim iskusnih montera stoji Vam na raspolaganju da izvrši brzu ugradnju, ispitivanje i puštanje u rad uz garanciju od 20 godina. Rovex Inženjering sve za električno podno grejanje na jednom mestu. Pozovite nas na telefon 011-3115208 ili pošaljite email na prodaja@rovex.co.rs

Rovex logo

ROVEX INŽENŽENJERING d.o.o.
A: Bulevar Crvene Armije 11b lokal 7,  Novi Beograd, Bellville
T: +381 11 785 68 33 • +381 11 311 52 08
W: www.rovex.rs • E: prodaja@rovex.co.rs