Epoksidne betonske ideje podova

Komercijalna i industrijska podešavanja zahtevaju estetske podove, dugotrajan otpor i druga svojstva visokih performansi. Kako arhitekte i dizajneri enterijera stalno otkrivaju, dekorativni smolasti podovi nude lepotu, kreativnu fleksibilnost i vrednost zasnovanu na potrebama klijenata.

Inspiracija podnog dizajna

Da li imate oblasti u svom domu koje su na golom betonu ? Postoji opcija za transformaciju ove površine koja je jeftina – metalik epoksi premazi su isplativ i lep način da dodate boju plus zaštitu na vaše betonske podove, čime povećavate vrednost vašem domu. Metalik epoksi premaz poda nudi sjaj obojenom betonu i atraktivnu površinu koja se lako održava dok se ponaša poput industrijskog poda.  Sloj se nanosi kao boja, prajmerom. Postoji nekoliko opcija boja i tonova koji se mogu koristiti, čineći svaki pod potpuno jedinstvenim. Mnogi korisnici odlučuju se za tri sloja uretana, kako bi svojim podovima dali dodatni sjaj i zaštitu.

Podovi bojanih kvarcnih mešavina imaju jedinstven izgled prirodnog granita. Bez obzira na betonske podne ideje, u ponudi na trzištu su neograničene mešavine lako prilagodljive, kao i raznorazne dizajnerske mogućnosti podnih sistema. Podovi visokog sjaja su visokih performansi koji  odgovaraju kreativnoj viziji i preferencama svojim klijentima.

Epoksidni premazi

Epoksidni premazi su popularni u komercijalnoj upotrebi, kao što su restorani, saloni, skladišta itd. Takođe, oni su savršeni za mnoge stambene primene gde domovi imaju pod od golog betona.

Transformacijom nezavršenog betonskog poda u podrumu u metalni epoksi pod, može stvoriti više životnog prostora u vašem domu, idealno mesto za igraonicu, bar ili drugu dnevnu sobu.

Metalik smesa je odlična za oblaganje podova garaža, daje profesionalan i čist izgled. Pored toga, epoksi pod se lakše čisti. Ovo je ekonomična alternativa koja nudi potpuno novi izgled bez štete. Pored lepote, odlika epoksidne prevlake je i trajnost i praktičnost. Mnoge betonske površine mogu biti obložene u roku od jednog dana i spremne za upotrebu već sledećeg dana. Krajnji rezultat je estetski pod ili površina koja se lako čisti i koja je otporna na mrlje.

Ukoliko ste izabrali optimalne boje, mešavinu, teksturu i nivo sjaja koji su savršeni za vaš prostor potrebno je još odlučiti kako će se oni koristiti na celoj površini  poda. Neka razmatranja su u vidu završnih smesa i drugih ideja betonskog poda. Toliko je velik broj kreativnih opcija koje epoksidni podni dizajn čine zabavnim. I najbolja stvar je da epoksidni betonski pod ne zahteva posebnu negu i održavanje. Dobija se neverovatna fleksibilnost u sprovođenju estetike, trajnosti, visokih performansi, a omogućena je lakša briga u očekivanjima kupaca. U tome je zapravo, prava vrednost poda.