Zidne obloge od punog drveta daju lepotu, karakter i lični pečat svakoj prostoriji

Drvene obloge za zid nisu novina u svetu dizajna enterijera ali čini se da je njihova primena i danas inovativna u estetskom smislu. Ovaj put dočaraćemo Vam neke od mogućnosti primene kako u stambenim tako i javnim objektima.

Drvenim oblogama smatraju se paneli sačinjeni od podkonstrukcije i fasadnog sloja. Mogu biti od čistog drveta ili od drvnih prerađevina, čak i u kombinaciji sa drugim materijalima. U zavisnosti od idejnog rešenja mogu se koristiti modularni paneli ili paneli sastavljeni po meri. Važno je dodati da sem estetskog doživljaja prostora, drveni paneli služe i kao dodatna zvučna i toplotna izolacija.

NESTA d.o.o. zidne obloge od punog drveta
NESTA d.o.o. zidne obloge od punog drveta

Kod primene u stambenim objektima paneli treba da se pojave umereno kao akcenat i u proporciji sa svetlom i visinom prostorije. Može da bude u potpunom kontrastu u odnosu na ostale obloge i finiše ili, da se nadoveže na specifično podno drvo, a na zidu pojavi samo u drugom oblik.

Kada je enterijer javnih objekata, poput restorana ili kafea u pitanju, sve je dozvoljeno ukoliko podržava sveukupni koncept. Štaviše i poželjno je i da se igrom različitih tipova materijala predstavlja ambijent i na kraju formalnost restorana.

Tekst preuzet sa sajta kompanije Nesta doo.

.www.nestaprketi.co.rs

NESTA d.o.o.
Kružni put 20, 11223 Beli Potok – Beograd
Tel: +381(0) 11 770 1213
Tel: +381(0) 11 3917 274
Mob. +381 (0) 64 177 2039
Email: nesta_doo@yahoo.com
Email: nesta.laminati@yahoo.com
Web: www.nestaparketi.co.rs

Prethodni tekstSaveti za održavanje dekinga
Sledeći tekstDeking za dvorišta – Vaš prostor oko bazena, bašte, kafića…