Kako odabrati pločice za malo kupatilo?

Kada dođe vreme da obnovite svoje malo kupatilo, morate razmotriti mnoge stvari: Da li bi trebalo da se držite svetlih boja? Da li je vreme za izbacivanje te glomazne kade? Mogu li se velike pločice postavljati na malom prostoru? Dizajniranje malenog kupatila znači da ćete morati biti pametni i svrsishodni pri svakoj odluci, a izbor keramičkih jedna je od prvih stvari kojoj morate posvetiti pažnju. Evo nekoliko primera kako se pločice mogu koristiti za specifične efekte dizajna u malim kupatilima.

Bele pločice za stvaranje otvorenosti

Kao što dizajneri znaju, bele površine čine utiču na utisak otvorenosti u prostoru i nigde ovo nije više vidljivo nego u kupatilima sa zidnim i podnim pločicama. 

Velike pločice mogu „obaviti posao“

Konvencionalna mudrost kaže da mali prostori traže male pločice. Razmislite ponovo. Velike pločice zapravo mogu prevariti mozak da misli da je prostor veći nego što jeste. 

Dijagonalni uzorak pločica za vizuelno interesovanje

Ovo moderno kupatilo ne samo da ima visoko ogledalo koje pomaže u proširenju prostora, već je suptilna, sjajna pločica položena tako da privlači pogled prema najdužem delu prostorije. Takođe pruža element osvežavajućeg iznenađenja, jer je dijagonalni uzorak zaista neočekivan.

Ne bojte se eksperimentirati sa različitim obrascima pločica, samo obavezno planirajte unapred. Kada su u pitanju mali prostori, malo je prostora za greške.

Belo i crno za dramu

Crne šestougaone pločice u kupatilu nisu za one sa slabim srcem, ali su savršeno sidro za elegantan i sofisticiran prostor sa belim podzemnim pločicama koje pokrivaju donje zidove. Volimo svaki izgovor da koristimo ćudljive cvetne pozadine, posebno u malim prostorima. Rad s pločicama od poda do plafona ponekad može učiniti da se u malom prostoru osećamo klaustrofobično, pa razmotrite popločavanje samo delove površina.