Parketi i laminati Završna obrada kao estetska osobina podova

Završna obrada kao estetska osobina podova

Parket

Završna obrada drveta je jedna od najznačajnijih estetskih osobina kod LAMAR podova. Ističe se nanošenjem ekoloških sredstava kao što su: prirodna, transparentna ulja ili ulja u boji, vosak, bajc ili lak na površinski sloj parketa. Na taj način parketi zadržavaju prirodnost, duži im je vek trajanja i poboljšavaju estetske efekte prilagođavanjem boje i naglašavanjem teksture.

Ulje

parket
Foto: Lam,ar parketi / Ulje

Blago baršunasta površina i potpuno očuvan prirodni izgled drveta, čine ulja posebno omiljenom završnom obradom za zaštitu i negu parketa. Korišćenjem isključivo prirodnih ulja, na bazi 100% prirodnih sirovina, uljena površina kod parketa LAMAR omogućava da pod „diše” i na taj način reguliše sadržaj vlažnosti u parketu i garantuje zdravu klimu u prostoru. Površine zaštićene uljem su lake za održavanje, pružaju trajnu zaštitu i otporne su na habanje.

Bajc

parket
Foto: Lamar parketi / Bajc

Bajc je dekorativni, polu-providan premaz nemenjen za bojenje odnosno oplemenjivanje drveta. Nanosi se slojem boje na površinu drveta, ali sama tekstura ostaje vidljiva. Na taj način se postiže lep i rustičan izgled drveta.

Lak

parket
Foto: Lamar parketi / Lak

Lakovi za parket su ekološki i mogu biti na vodenoj ili uljenoj bazi. Omogućavaju da drvo nakon lakranja zadrži prirodni izgled, a istovremeno se povećava čvrstoća površinskog sloja. Lakirani parketi su jednostavni za održavanje i imaju veliku otpornost na habanje. Uljeni Lamar parketi se mogu dodatno zaštiti lakiranjem, ali samo ako se primenjuju visoko kvalitetni lakovi na vodenoj bazi.

Vosak

parket
Foto: Lamar parketi / Vosak

Voskirane površine imaju sličan efekat kao i uljene.Vosak se nanosi kao finalna zaštita drvenih površina i izrađen je na bazi prirodnih sirovina. Površine tretirane ovim premazima zadržavaju toplinu i prirodni izgled, a tekstura drveta je očuvana i dodatno naglašena.

lamar

LAMAR flooring d.o.o.
Bulevar Oslobođenja 18c
11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 (0) 11 36 90 247
Mob: +381 (0) 63 303 506
Mail: office@lamarflooring.com
www.lamar-parket.com

Prethodni tekstACO proizvodi za odvodnjavanje u modernom poslovnom kompleksu Sirius
Sledeći tekstStirotermal – 15 godina tradicije