Završna obrada kao estetska osobina podova

Završna obrada drveta je jedna od najznačajnijih estetskih osobina kod LAMAR podova. Ističe se nanošenjem ekoloških sredstava kao što su: prirodna, transparentna ulja ili ulja u boji, vosak, bajc ili lak na površinski sloj parketa. Na taj način parketi zadržavaju prirodnost, duži im je vek trajanja i poboljšavaju estetske efekte prilagođavanjem boje i naglašavanjem teksture.

Ulje

parket
Foto: Lam,ar parketi / Ulje

Blago baršunasta površina i potpuno očuvan prirodni izgled drveta, čine ulja posebno omiljenom završnom obradom za zaštitu i negu parketa. Korišćenjem isključivo prirodnih ulja, na bazi 100% prirodnih sirovina, uljena površina kod parketa LAMAR omogućava da pod „diše” i na taj način reguliše sadržaj vlažnosti u parketu i garantuje zdravu klimu u prostoru. Površine zaštićene uljem su lake za održavanje, pružaju trajnu zaštitu i otporne su na habanje.

Bajc

parket
Foto: Lamar parketi / Bajc

Bajc je dekorativni, polu-providan premaz nemenjen za bojenje odnosno oplemenjivanje drveta. Nanosi se slojem boje na površinu drveta, ali sama tekstura ostaje vidljiva. Na taj način se postiže lep i rustičan izgled drveta.

Lak

parket
Foto: Lamar parketi / Lak

Lakovi za parket su ekološki i mogu biti na vodenoj ili uljenoj bazi. Omogućavaju da drvo nakon lakranja zadrži prirodni izgled, a istovremeno se povećava čvrstoća površinskog sloja. Lakirani parketi su jednostavni za održavanje i imaju veliku otpornost na habanje. Uljeni Lamar parketi se mogu dodatno zaštiti lakiranjem, ali samo ako se primenjuju visoko kvalitetni lakovi na vodenoj bazi.

Vosak

parket
Foto: Lamar parketi / Vosak

Voskirane površine imaju sličan efekat kao i uljene.Vosak se nanosi kao finalna zaštita drvenih površina i izrađen je na bazi prirodnih sirovina. Površine tretirane ovim premazima zadržavaju toplinu i prirodni izgled, a tekstura drveta je očuvana i dodatno naglašena.

lamar

LAMAR flooring d.o.o.
Bulevar Oslobođenja 18c
11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 (0) 11 36 90 247
Mob: +381 (0) 63 303 506
Mail: office@lamarflooring.com
www.lamar-parket.com

Prethodni tekstACO proizvodi za odvodnjavanje u modernom poslovnom kompleksu Sirius
Sledeći tekstStirotermal – 15 godina tradicije