Originalni troslojni parketi

Parketi LAMAR predstavljaju „novu generaciju” parketa, čija su svojstva znatno unapređena u odnosu na masivne parkete.Višeslojna konstrukcija parketa LAMAR garantuje postojanost i dugotrajnost koja se obezbeđuje sjedinjenjem više vrsta drveta u jednu celinu.

Zahvaljujući svom troslojnom sastavu i međusobnom „umirujućem” delovanju tvrde i meke vrste drveta, troslojni parketi u manjoj meri od masivnih parketa reaguju na uticaj različitih nepovoljnih faktora iz okoline,kao što je neodgovarajuća vlaga u podlozi ili u vazduhu. Na taj način gotovi parketi duže zadržavaju svoj „originalni” izgled, ne isušuju se i ne stvaraju pukotine.

Lamar parketi
Foto: Lamar parketi / Tehnički opis

Gornji sloj kod parketa LAMAR se proizvodi od jedne lamele (planke) najplemenitijih vrsta drveta bez obzira na dimenziju parketa. Postavljen je na 90° u odnosu na srednji sloj, čime se dobija posebna konstrukcija daske koja sprečava „rad”drveta.

Debljina gornjeg sloja je 4 mm /6mm što omogućava brušenje (hoblovanje) parketa 4-5 puta u veku njegovog trajanja.S obzirom da je prosek reparacije parketa u domaćinstvima jednom u deset godina i da se prilikom jedne reparacije maksimalno obrusi 1mm tvrdog drveta, jasno je da je životni vek troslojnih parketa jednak životnom veku masivnih / klasičnih parketa.

Donji sloj parketa LAMAR je najkvalitetnijeg čamovog furnira i predstavlja podlogu srednjem sloju što parketu daje veću čvrstoću i stabilnost a istovremeno povećava izolacione sposobnosti parketa. Slepljena, ova dva sloja čine tzv „ tepih” što predstavlja „srce” kod troslojnog parketa. Na taj način daju veći volumen za apsorbovanje vlažnosti iz vazduha u sva četiri godišnja doba.

 

Srednji sloj je postavljen pod uglom od 90° u odnosu na gornji. Napravljen je od posebno sečenih letvica od mekog drveta kako bi se dobio uzdužni položaj godova, čime se obezbeđuje dodatna stabilnost parketa.

Dimezije parketa LAMAR:

Debljina: 14 / 16 mm
Širina: 120-210 mm
Dužina: 500-2200 mm

Tradicionalni sistem spajanja (utor-pero) prilagođen je dimenzijama parketa i uz pomoć moderne tehnologije parketima garantuje visoku stabilnost.
Svaka daska parketa LAMAR dodatno je naglašena blago oborenim ivicama tako da ceo prostor dobija jednu kompaktnu celinu. Parket se postavlja lepljenjem na podlogu u svim dužinama.

 

lamar

LAMAR flooring d.o.o.
Bulevar Oslobođenja 18c
11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 (0) 11 36 90 247
Mob: +381 (0) 63 303 506
Mail: office@lamarflooring.com
www.lamar-parket.com