Vodootporni laminatni pod

O vodootpornom laminatu se često raspravlja, ali se retko viđa. Da li postoji? Ako je tako, gde?
Laminat zbog svog sadržaja drveta, nije idealno za okruženja u kojima je prisutna vlaga, kao što su kupatila ili podrumi. Vodootporni laminat koji je u potpunosti izrađen od plastike, omogućava vam postavljanje ovog proizvoda na mestima izloženim vlagom. Vlaga već dugo opterećuje laminatnu industriju, i jedan je od glavnih razloga zašto mnogi vlasnici kuća biraju da ne postave baš laminat na vlažnim mestima.

Srž problema je jezgro ploče

Problem nije u gornjem sloju, već sa jezgrom. Jezgro laminata je više od guste lesonit ploče. Ako ste ikada videli stranicu iverice, nakvašenu od kiše, onda znate kako će nabubriti.

Problem vlage kod laminata započinje u fabrici, a ne u kući. Proizvođači podova su otkrili da visok sadržaj vlage u pločama može da dovede do lošeg lepljenja i prianjanja gornjem potrošnom sloju.

Jedna belgijska kompanija je osmislila Akvastep – jedinstveni vodootporni laminat. Akvastep nema širok spektar stilova koje vlasnici kuća očekuju.

Ali dobra stvar je da Akvastep zaista 100% vodootporan – nema potrebe da se posebno zaštiti od vlage. Konvencionalnom laminatu su potrebne dilatacije kako bi se omogućilo da se proizvod dovoljno proširi i zbog vlage. Akvastep apsorbuje vodu, tako da nema potrebe za dilatacijom.