Weber hidroizolacioni sistemi za kuhinju

weberhidro fresh

Iako kuhinja na prvi pogled ne predstavlja mesto koje morate zaštititi od negativnog uticaja vode, realnost je sasvim drugačija.

U poslednjih nekoliko godina, kuhinje doživljavaju pravi procvat, kako zbog modernog dizajna, tako i savremenih materijala koji se koriste. Bez obzira koliko vremena provodite u njoj, kuhinja mora biti u svakom trenutku osvežena, odnosno zaštićena na pravi način. Potencijalne opasnosti „vrebaju“ u svakom trenutku – vlaga prostorije, para tokom kuvanja, bakterije i alge… Ukoliko koristite standardne proizvode, rezultat je svakako kratkoročnog daha i toga morate biti svesni. Vaša kuhinja će ubrzo izgubiti svoj prepoznatljivi sjaj i svežinu. Upravo zbog toga, kompanija Weber je kreirala savršen hidroizolacioni sistem za kuhinje weberhidro fresh, sa namerom da vaša kuhinja „doživi starost“.

Jedinstveni hidroizolacioni sistem za kuhinje weberhidro fresh se sastoji od prajmera, samonivelišuće mase, hidroizolacije, hidroizolacionih traka i uglova, lepka za keramiku i fug mase. Svaki proizvod donosi brojne prednosti, a zajedno čine idealnu celinu koja daje najbolje rezultate u praksi.

Kuhinje nisu mesta koja su konstantno izložena uticaju vode (poput kupatila i bazena) i zbog toga se moraju posebno tretirati. Spremna za nanošenje, hidroizolaciona folija webertec D-protect je idealna u uslovima gde su podloge na koju se nanosi osetljive a uticaji vode nisu konstantni. Izuzetno se lako nanosi na svaku podlogu, što je čini vrlo praktičnom za majstora. Ukoliko podna površina nije idealno ravna, preporuka je da se koristi samorazlivajuća masa do 3mm – weberniv razilit. Na taj način, dobija se podloga koja je pogodna za postavljanje hidroizolacije i/ili lepkova za keramiku.

Pre nanosa hidroizolacije, preporuka je da se uvek postavlja prajmer, kako bi se upojnost i vezivnost podloge ujednačila. U takvoj situaciji, weberprim 813 – prajmer za upojne i neupojne površine daje mogućnost da se kreira idealna veza podloge, izolacije i završnog sloja od keramike ili kamena. U zavisnosti od upojnosti podloge i pločice, prajmer weberprim 813 se razređuje sa 1 ili 3 litre čiste vode.

Spojevi zidova i poda, pukotine i dilatacije mogu biti naročito podložni prodoru vode, pa ih je neophodno dodatno zaštititi hidroizolacionom trakom i uglovima webertec 828. Traka i uglovi se utapaju u 2 hidroizolaciona sloja i izuzetno su fleksibilni.

Izbor lepka za keramiku

webercol flex fleksibilni lepak-za-lepljenje pločice na pločicuIzbor lepka za keramiku direktno je uslovljen karakteristikama i veličinom pločice/kamena ili mozaika koji se nanosi. Kako je u pitanju kuhinja, preovlađuju pločice velikih formata, mermer, granit, ali i prirodan kamen za isticanje detalja. Weber vam ostavlja mogućnost da izaberete fleksibilan lepak po vašem ukusu, jer u svojoj bogatoj ponudi ima širok asortiman fleksibilnih lepkova. webercol flex – fleksibilni lepak za plocice srednjih i većih formata ili webercol flex tixogel – fleksibilni lepak za keramiku, sa jedinstvenom tixogel tehnologijom. Ukoliko su u pitanju pločice manjih formata ili prirodni kamen, preporuka je da se koristi webercol classic plus lepak za keramiku.

Izbor fug mase

webercolor comfort - kremasta fug masa u bojiNajbolje smo ostavili za kraj. Naime, izbor fug mase nije samo estetske prirode, već ona predstavlja prvi sloj zaštite od uticaja vode i mraza i zbog toga je posebno interesantna. webercolor premium – izuzetno fleksibilna i vodoodbojna fug masa ili webercolor comfort – kremasta fug masa u boji je dostupna u 16 osnovnih boja, prema Weber ton karti.

Izbor je lak, a svaki problem rešiv, kada uz sebe imate Weber hidroizolacione sisteme.

Karakteristike i prednosti weberhidro fresh:

  • pogodan kod osetljivih podloga
  • paropropustan
  • prirodno otporan na mikroorganizme
  • ekonomičan
  • vodoodbojan i postojan

Weber-Saint Gobain logo

Saint-Gobain građevinski proizvodi d.o.o.
Bulevar Mihajla Pupina 115d, 5. sprat
11070 Novi Beograd
T. +381 11 3149 681
info@weber.rs
www.weber.rs

Prethodni tekstACO Srbija i Crna Gora svečano otvorila ACO Akademiju i izložbeni prostor!
Sledeći tekstVojvodina obnavlja regionalne pruge