Detaljno upoznavanje sa proizvodima kompanije ACO

ACO kao vodeća svetska kompanija u oblasti odvodnjavanja, prisutna je na tržištima Srbije i Crne Gore od 2003. godine. Za to vreme postali smo deo značajnih projekata najrazličitije namene: javni i poslovni objekti, hoteli i restorani, gradski trgovi, infrastrukturni projekti, aerodromi.

Detaljno upoznavanje sa proizvodima kompanije ACO
Detaljno upoznavanje sa proizvodima kompanije ACO

POSETA PROIZVODNIM CENTRIMA U ČEŠKOJ

ACO kompanija osim ulaganja u razvoj sistemskih rešenja koja moraju zadovoljiti specifične zahteve različitih projekata, veliki akcenat stavlja i na podršku koju pruža u odabiru rešenja za potrebe tih projekata, njihovu ugradnju i eksploataciju. Na taj način ostvarena je aktivna saradnja sa velikim brojem arhitekata, projektanata instalacija vodovoda i kanalizacije, izvođačkih firmi i investitora.

U cilju detaljnijeg upoznavanja svojih najznačajnijih saradnika sa ACO proizvodima i predstavljanju novih proizvoda i procesa proizvodnje, ACO građevinski elementi d.o.o. je organizovao posetu dva proizvodna centra u Češkoj Republici. Kompanija ACO Industries iz Pribislava je proizvođač sistema za odvodnjavanje od nerđajućeg čelika koji su osmišljeni i proizvedeni u skladu sa najstrožijim higijenskim zahtevima za odvodnjavanje profesionalnih kuhinja, u punionicama vode, hotelima, restoranima, školama, prehrambenoj, farmaceutskoj i hemijskoj industriji. Ukratko, ACO sistemi za odvodnjavanje od nerđajućeg čelika mogu naći primenu u svim objektima gde se zahteva higijenski dizajn u materijalu otpornom na koroziju i izrazito trajnom.

U ovom proizvodnom centru se proizvode i kanali za odvodnjavanje od polimer betona
U ovom proizvodnom centru se proizvode i kanali za odvodnjavanje od polimer betona

Naši saradnici su u okviru prezentacije i obilaska proizvodnje, imali priliku da se uvere u važnost odabira adekvatnog sistema za odvodnjavanje, koji se uklapa u Hygiene First filozofiju, ističući značaj bezbednosti namirnica i okoline od bakterijskog zagađenja, uz smanjenje troškova održavanja. Pored sistema od nerđajućeg čelika, u ovom proizvodnom centru se proizvode i kanali za odvodnjavanje od polimer betona koji imaju široko polje primene u rešavanju spoljašnjeg odvodnjavanja najrazličitijih objekata.

Poseta proizvodnim centrima u češkoj
Poseta proizvodnim centrima u češkoj

U drugom proizvodnom centru kompanije ACO Industries, u živopisnom srednjovekovnom gradiću Taboru, naši saradnici su imali prilike da vide proizvodnju separatora ulja i naftnih derivata i separatora masti od polietilena, kao i bioloških prečistača od polietilena i betona ACO Clara.

Proizvodnja ACO Qmax šlic kanala velikih hidrauličkih kapaciteta
Proizvodnja ACO Qmax šlic kanala velikih hidrauličkih kapaciteta

Novina u ovom proizvodnom centru je proizvodnja ACO Qmax šlic kanala velikih hidrauličkih kapaciteta, koji su se do prošle godine proizvodili samo u ACO Technologies centru u Velikoj Britaniji. Usled sve većeg broja projekata u istočnoj Evropi, proizvodnja ovih kanala je omogućena i u Češkoj Republici, što značajno pospešuje logističku podršku i dostupnost proizvoda. Uz pomoć ACO Qmax kanala na velikom broju objekata u Srbiji i Crnoj Gori je proteklih godina na uspešan način rešeno odvodnjavanje velikih površina opterećenih teškim saobraćajnim opterećenjem u slučaju aerodroma, logističkih i proizvodnih centara ili lakšim opterećenjem u slučaju parking površina u šoping centrima, pešačkim i rezidencijalnim zonama. Poslednjeg dana posete, imali smo priliku da naše saradnike provedemo kroz Prag, jedan od najlepših gradova Evrope i uz lepo druženje okončamo ovo edukativno putovanje, koje će zasigurno doprineti boljem razumevanju važnosti sistema za upravljanje površinskim vodama na različitim projektima.

Prag, jedan od najlepših gradova Evrope
Prag, jedan od najlepših gradova Evrope

www.aco.rs

ACO
građevinski elementi d.o.o.

III Industrijska zona bb, 22314 Krnješevci, Stara Pazova
T. +381 22 811 580
F. +381 22 811 590
E-mail: aco@aco.rs
Web: www.aco.rs

Prethodni tekstPodno grejanje na struju
Sledeći tekstPeške ispod zemlje: Eskalatori koji su brži od metroa
ACO grupa je jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti odvodnjavanja i prečišćavanja površinskih voda i voda unutar objekata. Osnovana je kao porodična kompanija 1946 godine u Rendsburgu u Nemačkoj, kao nastavak tradicije livenja gvožđa koju je ustanovila porodica Ahlmann u IX veku. Danas ACO grupa broji više od 3800 zaposlenih u 40 zemalja sveta i 29 proizvodnih centara. Autentičnost, osećaj pripadanja porodici i posvećenost ostvarenju najviših ciljeva su stubovi ACO korporativne kulture. Upravo ove vrednosti povezuju ACO zaposlene, prevazilazeći kulturne i nacionalne razlike i doprinose njihovom ličnom i profesionalnom razvoju.