Ulja koja su deo prirode

Rubio Monocoat Oil Plus 2C je zaštitnik drveta koje boji i štiti samo u jednom sloju! Štiti drvo od vode, toplote i svakodnevnog habanja. To je najbolje ulje za drveni nameštaj, parket, hrastove stolove, baš sve što je napravljeno od drveta!

Potražnja za održivim materijalima raste što ima za posledicu pojavljivanje sve većeg broja proizvoda na tržištu čiji proizvođači upravo to i tvrde. Potrošači postaju sve svesniji ovakvih samoproglašenih tvrdnji i u potrazi su za proizvodima kojima zaista mogu da veruju. Iz tog razloga prilažemo sertifikate koji garantuju kvalitet Rubio Monocoat proizvoda.

LCA i EPD sertifikat

Šta je to?
Life Cycle assessment (LCA) se koristi da identifikuje i proceni ekološki uticaj na okolinu (efekat staklene bašte, potrošnja energije, vode, acidifikacija i oštećenje ozona) proizvoda ili organizacije od kolevke do groba. Uticaj na okolinu u svim fazama života jednog proizvoda: od izbora repromaterijala do toka procesa proizvodnje, transporta, skladištenja, upotrebe, ponovne upotrebe i odlaganja.

Zašto je sve ovo važno za Rubio Monocoat?
LCA služi kao osnova za ostale sertifikate, kao što je to Environmental Product Declarations (EPD). Uz dobijanje EPD sertifikata imamo mogućnost da prikažemo „poruku očuvanja okoline“ na ambalaži i da sa takvom porukom nastupamo na tržištu pred svojim potrošačima.

EPD sertifikat

Sve počinje od lanenog semena kao održive osnove naših ulja. Tehnologija molekularnog vezivanja čini potrošnju ulja po m2 ekstremno niskom. Samim tim koristimo i manje ambalaže za pakovanje proizvoda po projektu. Pri transportu veći broj proizvoda staje u manji broj kamiona i na taj način umanjuje se šteta emisije CO₂ gasova. Naše ulje sadrži 0% VOC i veoma je bezbedno za korišćenje, a isto tako je bezbedno i za okolinu. Naša priča se završava ambalažom jednostavnom za odlaganje i reciklažom.

FR sertifikat BFL-S1

Rubio Monocoat FR sistem ulja je prvi sistem ulja otporan na vatru u svetu koji može da se pohvali Bfl-s1 sertifikatom apliciran na hrastu (gornji sloj od 5 mm). Ovaj sistem je testiran u skladu sa EN 12501-1, EN ISO 11925-2 i EN ISO 9 239-1 standardima i postigao je najviše ocene koje je jedan sistem ulja ikad postigao. „S1“ se odnosi na dodatnu karakteristiku, a to je ograničavanje razvijanja dima tokom požara. To je i jedna od najbitnijih karakteristika koju smo želeli da postignemo i od koje nismo odustajali.

Toy Safety sertifikatTOY STANDARD EN 71-3

Ova evropska direktiva sadrži zahteve i testne metode za migraciju određenih opasnih elemenata u različitim tipovima igračaka. Testovi su pokazali da je drvo koje je tretirano sa Rubio Monocoat uljima u skladu sa EN 71-3 standardom nakon sušenja i samim tim potpuno bezbedno za decu.

FOOD CONTACT COMPLIANCE

Kao što imamo standard za igračke, želeli smo da naša Rubio Monocoat ulja mogu da se koriste na drvetu koje dolazi u kontakt sa hranom. Eurofins nagrade „Fit for Food“ potvrđuju sigurnost i harmonizaciju sa regulativama materijala i proizvoda koji dolaze u kontakt sa hranom.

Zašto je to važno za Rubio Monocoat?
Kada je test završen, možemo da kažemo da su table za sečenje, kuhinjske radne ploče, ploče za trpezarijske stolove… tretirane Rubio Monocoat Oil Plus 2C bezbedne za domaćinstvo što nas preporučuje za sve veći i veći broj projekata.

EUROFINS INDOOR AIR COMFORT Gold Label

Rubio Monocoat je prvi u sektoru tretiranja drveta koji je dobio Eurofins Indoor Air Comfort Gold sertifikat. Ovaj sertifikat garantuje vama, našim kupcima, da ćemo nastaviti da težimo najvišem kvalitetu kontrole isparenja koji očekujete od nas i u nadolazećim godinama. Eurofins Indoor Air Comfort Gold je znak kvaliteta Rubio Monocoat ulja koji se odnosi na fokus kvaliteta i doprinosa zdravoj unutrašnjoj klimi. Ovaj sertifikat obuhvata mnogo više od testiranja i kontrole hiljade hemikalija. On uključuje i interni program kvaliteta procesa koji će osigurati nisku emisiju proizvoda koji se konstantno proizvode. Obavezuje nas na stalnu kontrolu na terenu, ponovna testiranja i sertifikaciju – zajedno da se osigura ekstremno visok nivo pouzdanosti u činjenici da naši proizvodi imaju 0% VOC emisije.

Prenosimo samo neke od sertifikata koje obuhvata Eurofins Gold Label

Rubio Monocoat ulja, prva, a do sada i jedina koja zaista nose oznaku 0% VOC!

Bili smo odlučni da kreiramo formulu sa 0% VOC-a. Efekat Rubio Monocoat ulja se zasniva na molekularnom vezivanju, što znači da se štetne supstance mogu potpuno izbaciti na takav način da se ne pravi kompromis sa kvalitetom. Sertifikat koji je podržan od nezavisne ECCA labaratorije, koja je naše proizvode podvrgla gaskromatografijiskim testom kako bi utvrdila nivo VOC-a u proizvodu.

„Volatile Organic Compounds“ je generički izraz za hemijske supstance u ulju koje isparavaju nakon primene ulja. „Organic“ se odnosi na hemijski sastav komponenata, dok se „volatile“ odnosi na činjenicu da one isparavaju dok se ulje suši.

Ü Label – DiBt

Zvanični, nezavisni, nemački institut koji ispituje emisije koje ispuštaju industrijski proizvodi koji se koriste u zatvorenom prostoru. Ova oznaka je obavezna za svaki proizvod koji se koristi u javnim prostorima, poput lekarskih ordinacija, bolnica, kancelarija i prodavnica.

A+ sertifikat

U Francuskoj, obavezan sertifikat za ulja koja se primenjuju u enterijeru, zasnovano na emisijama koje se ispuštaju tokom testnog perioda od 28 dana. U zavisnosti od rezultata tri testa, dodeljuje se kod sa rangom od A+ (najniža emisija štetnih supstanci) do C (najviša isparavanja).

M1

Cilj ove klasifikacije je poboljšati razvoj i upotrebu građevinskih materijala sa niskim emisijama štetnih gasova. Klasifikacija predstavlja zahteve za emisiju materijala koji se koriste u običnim radnim prostorima i rezidencijama s obzirom na dobar kvalitet unutrašnjeg vazduha. M1 označava niske emisije proizvoda.

www.magicfloor.rs
MAGIC FLOOR d.o.o.
Vojvode Stepe 270/14,
11000 Beograd, Srbija
tel.: +381 11 26 64 884
+381 63 81 08 330
office@magicfloor.rs
www.magicfloor.rs