Kako zaštititi parket uljenjem?

Posebno su specifični danas čini se, najpopularniji, uljeni podovi, pa vam prenosimo savete kako zaštititi parket uljenjem i preporuku tima Magic Floor d.o.o. koji je generalni zastupnik brenda Rubio Monocoat, jednog od najboljih u svetu održavanja drvenih podova.

Kod ovakvog parketa ključno je ulje, pa je glavno pitanje kako se uljeni parketi održavaju. Važno je da sredstva za održavanje drveta budu preporučena od strane podopolagača jer jedino za ovakve proizvode može biti garancije. Evo šta konkretno dobijate odabirom odličnog sredstva za podove i šta ona ustvari čine za drvo.

Rubio Monocoat ulja ne sadrže vodu: njihove komponente su uglavnom prirodni proizvodi. Takođe, ova ulja ne sadrže isparljive organske materije.

Rubio Monocoat ulja za drvene podove
Rubio Monocoat ulja za drvene podove

Trajna zaštita drveta

Rubio Monocoat ulja se tokom molekularnog lepljenja sjedinjuju sa svim mikronima drveta, zbog čega ne dolazi do formiranja filma, niti zasićenosti. Samim tim potrošnja ulja je znatno manja u odnosu na tradicionalni sistem uljenja. Molekularno vezivanje ulja za drvo stvara stabilnu i trajnu zaštitu. Svakako, da bi do toga došlo, neophodno je striktno poštovanje pravila nanošenja, odnosno da se po nanošenju ulja, sačeka par minuta, kako bi se vlakna sjedinila i stvorila savršenu zaštitu.

Kad se sva slobodna vlakna celuloze molekularno povežu, eventualni višak ulja, drvo više ne upija. Na taj način se izbegava preklapanje slojeva i stvaranje nepravilnosti na površini drveta. Ova tehnologija omogućava lokalnu i laku popravku područja koja su ogrebana ili oštećena. Ukoliko se ulje nanese na oštećenu površinu, samo će slobodna vlakna drveta apsorbovati proizvod, zbog čega kod neoštećenih delova neće doći do preklapanja.

Uljenje parketa u samo jednom sloju

Na ovaj način štedi se vreme rada, jer ulje boji i štiti u samo jednom sloju. Nema potrebe nanositi drugi sloj Rubio Monocoat ulja, jer on neće moći da se vezuje sa slobodnim vlaknima drveta, prvenstveno jer su se svi molekuli već povezali tokom prvog nanošenja našeg ulja.

www.magicfloor.rs
MAGIC FLOOR d.o.o.
Vojvode Stepe 270/14, 11000 Beograd, Srbija
T. +381 11 26 64 884
M. +381 63 81 08 330
office@magicfloor.rs
www.magicfloor.rs

Prethodni tekstSezona dekinga može da počne
Sledeći tekstJoš jedan uspešno završen projekat kompanije Arhibet