Ukoliko razmišljate o novom privrženom ljubimcu – evo predloga!

Ako zanemarite zahtevne kućne ljubimce, koji s jedne strane, uzimaju ali i pružaju puno, iznenadićete se vašem novom prijatelju, koji ne iziskuje preveliku pažnju a sa malo ulaganja, pružiće vam i više nego što možete zamisliti.

Podne obloge od plute su zahvaljujući izuzetnim osobinama, svoju primenu pronašle u skoro svim prostorijama stana ili kuće. Pluta kao podni material je mekana, topla, laka za odrćavanje, robusna, prirodna i ekološki prihvatljiva.

Pod od plute u kuhinji

Plutane podne obloge su svoju veliku primenu pronašle u kuhinji zbog gubitka straha od hladnih nogu, a takođe, i straha da će se posuđe koje ponekad ispadne iz ruku razbiti u hiljade komadića i oštetiti pod. Ali, glavni razlog velike doborodošlice plute u svakom domu je taj da je pluta vrlo elastičan materijal koji odoleva raznim pritiscima.

Pod od plute u dnevnom boravku
Slika 2 – Pod od plute u dnevnom boravku

Pod od plute u kupatilu

U kupatilu, obloge od plute omogućavaju stvaranje topltone izolacije, deluju vrlo ugodno i toplo. Ukoliko u kupatilu imate pod od plute, slobodno se možete odreći raznoraznih prostirki, od kojih ponekad preti opasnost da se okliznemo ili padnemo, a takođe, potrebno ih je konstantno prati.

Podne obloge od plute
Slika 3 – Podne obloge od plute

Pod od plute u dečijoj sobi

Podloge od plute su izuzetno pogodne u dečijim sobama, budući da su vrlo otporne na grebanje i druga slična oštećenja. Osim toga, podne obloge od plute stvaraju zdravu i nadasve prijatnu unutrašnju klimu, što je vrlo važno, kako za decu tako i za odrasle koji su podložni alergijama.

Pluta u vašem domu
Slika 4 – Pluta u vašem domu

Deca se često igraju na podu, te je ova vrsta poda idealna, jer on svojom prirodnom toplinom sprečava nastanak prehlade kod dece. Ukoliko se desi da deca slučajno prospu tečnost po podu, boju ili krenu bacati igračke – podne obloge od plute će podneti sve.