MASIVNI BRODSKI POD od jasenovog drveta – Pod za buduće generacije

Masivni brodski podovi predstavljaju podne obloge vrhunskog kvaliteta zbog jednostavne činjenice da su pravljeni od punog drveta debljine 20,4mm. Masivnost ovakvih podova naglašava utisak veličine, trajnosti, prefinjenosti i elegancije samog poda, ali i celokupnog prostora čime impersionira posetioce a Vama daje osećaj topline i pravi prijatan ugođaj boravka u sopstvenom domu.

Na našim prostorima daleko najzastupljenija vrsta brodskog poda je hrastov masivni pod, neosporno zbog svog vrhunskog kvaliteta, a delom i tradicije koju ta vrsta drveta predstavlja. Međutim, poslednjih par godina podne obloge napravljene od masivnog jasenovog drveta sve više dobijaju na popularnosti, naročito kod mlađih generacija. Svojom prirodnom lepotom, svetlim tonovima i snažnim karakterom doprinosi stvaranju artističkog i romatičnog osećaja što ga čini savršenim izborom za mlade ljude koji žele da daju lični pečat prostoru u kome borave.

Nesta d.o.o. - masivni brodski pod od Jasena
Nesta d.o.o. – masivni brodski pod od Jasena

Sirovina od koje se proizvodi NESTA jasenov brodski pod potiče iz Slavonije, nosi oznaku porekla isključivo iz šuma kojima se odgovorno upravlja čime se osigurava kontinuitet i očuvanje ekosistema. Širina ove vrste podova je 140mm, dužine od 500 do 1600mm dok je debljina 20,4mm dok je habajući sloj debljine 7mm, sa naglašenim oborenim ivicama.

Klase NESTA jasenovog brodskog poda su „SELEKT“, „NATUR“ i „RUSTIK“. „SELEKT“ klasu karakteriše vidljiva ali mirna struktura godova, bez diskoloracije drveta, u stanju da naglasi puni potencijal najrazličitijih dizajna enterijera. U „NATUR“ klasi postoji blaga diskoloracija drveta sa izraženom strukturom drvenih vlakana, kernom u tragovima kao i zdravi, srasli čvorovi do 20mm. „RUSTIK“ klasu karakteriše izražena diskolaracija, kern, površinske pukotine i nasumični i prirodni čvorovi što doprinosi stvaranju autentičnog utiska i dočarava karakter masivnih drvenih podova.

Nesta d.o.o. - masivni brodski pod od Jasena
Nesta d.o.o. – masivni brodski pod od Jasena

Blaga, prirodna boja jasena u „SELEKT“ klasi će osvetliti svaku prostoriju i zbog toga je pogodan za ugradnju u domovima sa minimalističkim i elegantnim dizajnom dok „NATUR“ i „RUSTIK“ klasa više odgovaraju tradicionalnije uređenim prostorima gde se želi istaći rustičan, a ipak nekonevencionalan izgled.

Samo drvo jasena je po svojim svojstvima veoma slično hrastu, iste tvrdoće, ali veće elastičnosti što podove napravljene od njega čini izdržljivim i trajnim. Godovi na svakoj daščici jasenovog poda su vidjivi, ali nisu toliko izražajni kao kod hrasta zbog čega svaka daščica predstavlja definiciju originalnosti, baš kao i svako stablo od kojeg je nastalo.

Nesta d.o.o. - masivni brodski pod od Jasena
Nesta d.o.o. – masivni brodski pod od Jasena
Nesta d.o.o. - masivni brodski pod od Jasena
Nesta d.o.o. – masivni brodski pod od Jasena

NESTA brodski podovi od jasena svojom prefinjenošću i prirodnošću kojom zrače stvaraju mogućnost velikog izbora završnih obrada (četkanje, uljenje, bajcovanje, lakiranje) dajući svakoj daščici jedinstvenu lepotu a Vašem domu elegantan ton i svevremenski izgled. Slobodno se može reći da dok hrastovi podovi predstavljaju tradiciju, bogato iskustvo i zrelost, podne obloge od masivnog jasenovog drveta su simbol mladosti, nekonvencionalnosti i individualizma što ih čini savršenim primerom podova za generacije koje dolaze.

www.nestaprketi.co.rs

Nesta d.o.o.
Kružni put 20, 11223 Beli Potok – Beograd
Tel: +381(0) 11 3943 256
Fax: +381(0) 11 3943 255
Mob: +381(0) 63 334 735

Kontakt za laminate:
Tel: +381(0) 11 3917 274
Mob: +381(0) 64 121 56 42

Email: nesta_doo@yahoo.com
Email: nesta.laminati@yahoo.com
Web: www.nestaparketi.co.rs