Mozaik od plute

Izuzetno svestran i izdržljiv mozaik od plute napravljen je od 100% recikliranih, post-industrijskih vinskih čepova. Ovakvi podovi mogu biti obojani u bilo koju boju ili u prirodnoj boji. Najčešće se podovi od plute postavljaju u vlažnim ili suvim prostorijama, na zidu ili podu. Jedinstveni mozaik može izgledom podsećati na vitraž, ili možete napraviti bilo kakav željeni izgled od njih.

Proizvodnja

U Portugalu, vinski čepovi se seku na diskove, a potom montiraju u „modle“ od fiberglasa koje se mogu postaviti na bilo koju površinu; zatim se sve ispunjava malterom.

Anti – mikrobna, brzo obnovljiva pluta se bere na svakih 9 godina bez ugrožavanja drveća. Pod od plute daje ogromnu funkcionalnost, mnoštvo pogodnosti koje nijedan drugi proizvod od pločica ne može: boja toplotna izolacija i akustična apsorpcija zvuka, otpornost na klizanje, mekoća pod nogom i sposobnost vizuelnog prilagođavanja svakom domu i stilu.

Mozaici od plute su dostupni gotovi ili nedovršeni, mogu  biti obojeni i ispunjeni malterom bilo koje boje, što dopinosi boljoj estetici. Podovi od plute nude ogroman otpor kada je mokro ili suvo time što su konstantno mekani i prijatni za hodanje.

Apsorbuju telesnu toplotu na toplinu poda, zamenjujući hladne keramičke pločice. Imaju odličnu dizajnersku fleksibilnost.

Boju koju odaberete za mozaik poda od plute, može u mnogome uticati na izgled poda. Koristeći kontrastne boje, površina može poprimiti svež, krhk i jednostavan izgled. Izborom boje najsličnije boji plute poptuno će se uklopiti u homogenizovani izgled.

Prethodni tekstPopularno i moderno: Da li mogu podne pločice na zid?
Sledeći tekstPredstavljamo FieldTurf 360 XL – Veštačka trava kao podloga za sportske discipline