Najbolji prirodan izbor za održivu konstrukciju poda

Podovi od plute su komforno, toplo i prirodno rešenje za Vaš prostor, koje doprinosi čistijem i zdravijem okruženju. Prednosti podova od plute su u tome što čuvaju zdravlje ljudi istovremeno pružajući dodatnu bezbednost u domu.

Završna obrada podova od plute štiti pod od prljavštine i skupljanja prašine. Podovi od plute imaju izraženu fleksibilnost zbog koje se umanjuju udari prilikom hodanja. Ova sposobnost poda omogućena je zahvaljujući svojstvima plute kao prirodnog materijala.

Podovi od plute se vrlo jednostavno ugrađuju bez lepljenja a završna obrada je jednostavna za održavanje i čišćenje. Pogodni su za postavljanje na podlogu sa podnim grejanjem.

Inovativni proizvodi

Jedan od novih proizvoda koji sadrži plutu jeste nova generacija kompozitnih materijala. To su inovativna rešenja koja se primenjuju umesto veštačke trave. Takođe, ovi kompozitni materijali sa plutom zamenjuju tradicionalnu recikliranu gumu.

Značajno se smanjuje i temperatura površine terena, a direktno se utiče i na nivo komfora za igrače. Ovaj proizvod se već uveliko koristi u SAD-u, čime su omogućene visoke biomehaničke performanse sistema veštačke trave.

Novo rešenje za podove

Nova rešenja kombinuju čepove kao reciklirani materijal koji obezbeđuje mehaničke, toplotne i akustične performanse na zahtev klijenata kako bi se povećala radna produktivnost.

Nova primena plute

Upotreba plute u industriji obuće datira još iz III veka p. n. e. Međutim, danas se ona kombinuje sa polimerom – elastomerom koji obezbeđuje udobnost za krajnjeg korisnika.

Naučnici poslednjih godina rade na razvijanju proizvoda pogodnih u prehrambenoj industriji. Materijali koji se koriste su 100% prirodni i isključivo od recikliranih resursa. Pružaju pravi odgovor sve zahtevnijem tržištu, u smislu aspekata kao što su: održivost životne sredine i javnog zdravlja.

Tajna leži u integraciji nove tehnologije u plute, čime se obezbeđuje potpuna sigurnost za bilo koju vrstu hrane koja je u direktnom ili indirektnom kontaktu sa proizvodom. Naravno, ovo važi i za potrošača.

Rezime

Pluta je očigledan izbor kada je cilj upotreba ekološkog, održivog i lako obradivog materijala. I njena upotreba je neiscrpna.